Mobil uyumlu site performansı
M-Ticaret

Mobil Uyumlu Site Performansı Nasıl Arttırılır?

Mobil uyumlu site performansı kavramı başarılı olmak isteyen e-ticaret siteleri için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor… Peki mobil uyumluluk nedir ve yüksek mobil performans için ne yapabilirsiniz? 

Günümüzde pek çok kişi alışverişlerini ve araştırmalarını mobil cihazlarla yaptığından sitenizin mobil performansının yüksek olması avantaj sağlayacaktır. Özellikle sosyal medya platformlarında bulunan reklamlar ve doğrudan arama motoru aramaları (Google, Yandex, Opera vb.), mobil kullanımda oldukça yaygın şekilde kullanılır. Bunlara ekstra önem vererek siteniz için ciddi oranda bir trafik çekebilirsiniz.

Eğer sitenin mobil uyumlu site performansı düşük olursa bu durumda potansiyel trafiği geri dönüştürme olasılığınız azalacaktır. Sayfalar hızlı yüklenmediğinden ziyaretçilerin büyük bir bölümü siteyi terk edecek ve bu durum olumsuz kullanıcı deneyimi olarak yansıyacaktır. Bunun önlemek adına özellikle sitenizde kullandığınız görsel içeriklerin mobil uyumlu olmasına özen göstermelisiniz.

bkz. **E-Ticaret Sitesinin Google Sıralaması Nasıl Yükseltilir?

Mobil uyumlu site performansı

Sitenin Mobil Uyumlu Olması Ne Demektir?

Mobil uyumluluk bir web sitesinin hem tema hem de hız olarak mobil cihazlarda eksiksiz şekilde görünmesidir. Bu tür sitelerde ekran çözünürlüğü cihaza uygun olup site işlevsel ve tasarımsal yönden düzgün çalışır.

Bir web sitesini mobil uyumlu hale getirmek için tasarım sürecinde uygun kodlamalar kullanılır. Bunlara ek kodlar eklenir, boyut ve çözünürlük ile ilgili çalışmalar yapılır. Tüm detaylar web sitesinin kendini optimize edeceği şekilde düzenlenir. Tüm çalışmaların sorunsuz şekilde ilerlemesi adına profesyonel destek almakta yarar vardır. Sitenizin mobil konusunda yetersiz olması dezavantajlı olacağından bu gibi detayları dikkate almanız önemlidir.

bkz. **E-Ticarette Site Trafiği Artırmak Kolay mı?

Mobil uyumlu site hızı

Mobil Site Açılma Hızı Nasıl Artar?

Tanımına baktığınızda mobil site açılma hızı web sitesinin mobil cihaza ne kadar sürede yüklendiğini gösterir. Bu sürenin 1 ile 3 saniye olması ideal kabul edilir. Eğer bu süre uzarsa kullanıcıların siteyi terk etme oranları artar. Sitedeki açılış hızını artırmak adına gereksiz öğelerin siteden kaldırılması, Javascript ve CSS kodlarının düzenlenmesi, görsel optimizasyonu gibi çalışmalar yapabilirsiniz. Bunların her biri geniş çaplı çalışmalar olduğundan uzman bir ekiple çalışmanız verimliliğin daha fazla olmasını sağlayacaktır. Örneğin, görsel optimizasyonu yaparken gerçekleştireceğiniz farklı analizlerle doğrudan müşteri beklentilerini karşılayan detaylara öncelik verebilirsiniz. Böylece alacağınız geri dönüşlerde bariz artışlar görebilirsiniz.

Mobil uyumlu sitelerde yüksek performans

Mobil Uyumlu Sitelerde Yüksek Performans için Öneriler

Günümüzde standart haline gelmiş olan mobil uyumlu web siteleri kullanıcıların memnuniyet düzeylerinin artmasını sağlar. Bu sayede trafik de artar ve olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Bunu başarmak adına şunları yapabilirsiniz.

  • Site Açılma Hızını Artırın:

Kullanıcıların sayfayı terk etme oranlarını azaltmak adına sitenizin yüklenme hızının mümkün olduğunda fazla olmasına önem verin. Hızın yeterli olup olmadığını anlamak adına özel olarak hazırlanmış hız testlerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle GT Matrix, Google Pagespeed Insights, Pingdom, Webpagetest, Load Impact en çok kullanılan araçlar arasında yer alır.

  • Kullanıcı Deneyimini Yükseltin:

Mobil site performansını artıran faktörler arasında ilk sıralarda kullanıcı deneyimi bulunur. Ziyaretçilerin sitede daha fazla vakit geçirmesini sağlamak, sitenin daha rahat kullanılmasını desteklemek, arama motorlarındaki değerini artırmak gibi amaçlarla sitenizde iyileştirmeler yapabilirsiniz.

bkz. **Blog Resmi Seçerken Kullanabileceğiniz İpuçları

Mobil uyumlu site optimizasyonları
  • Görsel Optimizasyonunu İhmal Etmeyin:

Sitelerin performansı üzerinde doğrudan etkili olan görsel optimizasyonu, beklentileri karşılamalıdır. Bu amaçla görsel dosya boyutlarını siteye uygun olarak seçmelisiniz. Kullanacağınız büyük dosyalar yüklenme hızını düşüreceği için sitenizin düzgün çalışması adına görsel seçimlerinde özenli olmalısınız.

  • Pop- Up Reklamlardan Uzak Durun:

Genellikle masaüstü için daha uygun olan pop-up reklamlar mobil siteler için olumsuz etkiye sahiptir ve site hızını düşürür. Bu da kullanıcı deneyiminin düşmesine neden olur. Pop-up kullanımına devam etmeniz durumunda, olumsuz etkilere maruz kalmanıza neden olabilecek ciddi riskler alıyorsunuz demektir. Bunu önlemek ve başarılı çalışmalar yapmak için uzman desteği almanız her zaman avantaj sağlayacaktır.

bkz. **Siteniz Neden Mobil Uyumlu Olmalıdır? Mobil Sitede Dikkat Etmeniz Gereken İpuçları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X