SEO

E-Ticaret Sitesinin Google Sıralaması Nasıl Yükseltilir?

Küçük işletmelerin arama motorları tarafından değer kazanması ve sıralamalarını yükseltebilmeleri için önemli bazı çalışmalar yapılmalıdır. Bu çalışmalar sayesinde, online mağazanızın değeri artacağı gibi, satışlarınız da artacaktır. Peki, hangi çalışmalar yapılmalı ve nasıl uygulanmalıdır? Öğrenmek için yazımızı sonuna kadar okuyun ve hemen uygulamaya başlayın!

1. Uzun İçerik Oluşturun 

Online mağazanızın sıralamasını artırmak istiyorsanız, öncelikle uzun bir içerik oluşturun. Bu içerik 2000 kelimeden fazla olmalı ve mağazanızdaki ürünlerle ilgili anahtar kelimeleri içermelidir. Hedef kitlenizle alakalı konuları düşünün ve ardından da bu konunun her açısını kapsayan, derinlemesine yazılmış blog yazıları oluşturun.

İçeriğinizin sıralamasını artırmak için ne kadar uzun yazılması gerektiği konusunda birkaç çalışma yapılmıştır. Hepsi, Google’ın ilk 10 sayfasında yer almak için, sayfada en az 1100+ kelime olması gerektiğini gösteriyor. Bu çalışmalardan yola çıkarak, 2000 kelime civarında içerik oluşturmanız mantıklı olacaktır.

2. Google için Site Haritası Yükleyin

XML site haritası, Google’a tam olarak sitenizde ne olduğunu gösterir. XML Site Haritası Oluşturucu’yu kullanarak, kolayca bir tane oluşturabilir ve sitenize yükleyebilirsiniz.

3. 302 Yerine 301 Yönlendirmeleri Yapın

302 yönlendirmeleri geçici bir yöntemdir. Yani geçici yönlendirmeler yerine kalıcı yönlendirmeleri tercih etmeniz daha mantıklıdır. 301 yönlendirmeleri; içeriğinizin kalıcı olarak taşındığını ve tüm SEO çalışmalarının ve sıralamalarının yeni sayfaya aktarıldığını belirtir.

Bu içeriğe göz atabilirsiniz:

4. Google’ın Sitenize Erişimini Engellemediğinizden Emin Olun

Eğer herhangi bir arama trafiği almıyorsanız, Google’ın sitenize olan erişimini engellemiş olabilirsiniz. Bu sorunu çözmezseniz, şu an kadar online mağazanız için verdiğiniz tüm emekler boşa gidebilir. Peki, bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Sitenizin robots.txt dosyasına göz atın ve aşağıdaki bölümü arayın:

Kullanıcı Aracısı: 

İzin Verme:

Bu yönergeler, arama motorlarına sitenizi taramalarını, dizine eklemelerini veya tam zıtlarını söyler. Eğer “İzin Verme” bölümünde engellediğiniz görülüyorsa, bu durumu düzelterek sorunu çözebilirsiniz. 

5. Mobil Cihazlar için Sitenizi Optimize Edin

Google’ın Mobil Uyumluluk Aracı bu konuda yardımcı olabilir. Siteniz mobil uyumlu değilse, duyarlı bir tasarıma, mobil uygulamaya veya özel bir mobil siteye geçmeniz gerekebilir. WordPress kullanıyorsanız, mobil ziyaretçileriniz için otomatik olarak bir mobil temaya geçmek için JetPack veya WPTouch eklentilerini yükleyebilirsiniz.

6. Site Hızını Arttırmaya Yönelik İyileştirmeler Yapın

Site hızı, e-ticaret sitelerinin gelişimi için çok önemlidir. Site hızı düşük olan sitelerin ana sayfa yüklenme hızı da düşüktür. Gerekli iyileştirmeleri yaparsanız, Google tarafından değeriniz arttığı gibi site i̇çi trafiğiniz de artacaktır. Sitenizin ana sayfalarının ne kadar hızlı yüklendiğini görmek için Google’ın PageSpeed ​​Insights aracını kullanabilirsiniz.

7. Bir Blog Oluşturun

E-ticaret sitenizdeki bir bloga düzenli olarak benzersiz ve ürünlerle alakalı içerik eklemek, ürün sayfalarınıza arama trafiğini çekme konusunda en iyi şansı verecektir. Potansiyel müşterilerinizin hangi konularla ilgilendiğini öğrenin ve bu sorunları ele alan uzun biçimli içerik yazın. Mümkünse, blogunuzu ayrı bir alan adı yerine işletme sitenizin kök alanında tutun.

Örnek: 

  • www.blog.siteadi.com

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir:

8. Başlık Etiketlerini Mutlaka Kullanın

Başlık etiketi kullanımı, kullanıcılara ve arama motorlarına sayfanın ne hakkında olduğunu anlatmak için önemlidir. Bu sebeple de her yazınızda başlık hiyerarşisine uygun olarak H1, H2, H3 etiketleri kullanılmalıdır. Ayrıca, her yazıda sadece bir kez H1 etiketi kullanılması gerektiğini de unutmayın.

9. Ürünlerle Alakalı Anahtar Kelimeleri Belirleyin

E-ticaret sitenizde satışını yaptığınız ürünlerle alakalı anahtar kelimeleri çıkarmalı ve bu konuda bir plan yapmalısınız. Blog yazılarında, ürün başlıklarında, ürün açıklamalarında belirlediğini anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

10. İçerik Pazarlamasına Yatırım Yapın

Blog yazıları, sosyal medya ve e-posta içerikleri, hedef kitlelere ulaşmanın anahtarıdır. Bu platformlarda gündeme yönelik içerikler oluşturmak, potansiyel müşterilerinizle aranızda bir bağ kurmanıza yardımcı olur. 

İçeriğinizi yalnızca arama motorları için optimize etmeye odaklanmak yerine, hem arama motorlarının hem de okuyucularınızın seveceği mükemmel ve iyi araştırılmış içerikler oluşturmayı da unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X