E-Ticaret

En İyi ve Güvenilir Site Hız Testi Araçları

Site hızı, kullanıcı deneyiminden arama motoru optimizasyonuna kadar neredeyse her alanda performansınızı etkiler. E-ticaret sitesi ürün sayfasının yüklenme hızını artırmak, sitenizin genel başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Hızını test etmek için de pratik bazı site hız tesi araçları bulunuyor. Bu araçlarla anında sitenizi test edebilir, site hızı ile ilgili gerekli çalışmaları yapabilirsiniz.

2020 yılının en iyi ve güvenilir site hız testi araçları nelermiş hep birlikte öğrenelim!

1. PageSpeed Insights

Google’ın site hız testi aracı olan PageSpeed Insights, site hızını hem mobil hem de masaüstü özelinde ölçer. Site hızını da  Bunun yanı sıra, site hızını arttırmaya yönelik öneriler de sunar.

Yukarıdaki gibi site hızını derecelendirir. Bu derecelere göre de hızınızı öğrenebilir, önerileri inceleyebilirsiniz.

2. Pingdom

Pingdom, kullanıcıların web sayfası hızlarını dört farklı test konumundan test etmesine olanak tanır. Sonuçların okunması inanılmaz derecede kolaydır. Ayrıca, ele alınması gereken belirli bir liste de sağlayan performans analizleri harflerle ifade edilir. Aynı zamanda web sayfası hız testi araçları arasında okunması daha kolay olanlardan biridir ve veriler kolay anlaşılır.

Pingdom, uzun bir rapor sunar ve bu raporda site hızını etkileyen her şey test edilir. Hazırlanan raporu detaylı olarak incelerseniz, site hızını geliştirebilirsiniz.

3. Test My Site

Bir diğer site hızı test aracı da Test My Site. Daha dar veriler sunan bu araç, genel bilgiler edinmek istediğinizde kullanılabilir. Peki başka hangi avantajları var?

  • Rakip siteler ile sitenizin hızını karşılaştırabilir,
  • Eğer siteniz 3 saniyede açılıyorsa mükemmel; 3-5 saniye arasında açılıyorsa iyi; 5-8 saniye içinde açılırsa orta ve 8 saniyeden fazla sürede açılıyorsa kötü olarak değerlendiriliyor.

4. GTmetrix

Önde gelen ücretsiz site hız testi araçları arasında GTmetrix bulunmaktadır. Bu test cihazını kullanmak inanılmaz derecede kolaydır. URL’nizi girip “Analiz Et” butonuna tıklamanız yeterli. GTmetrix’in avantajları nelerdir?

  • Genel arayüzün kullanımı inanılmaz derecede kolaydır. 
  • Site hızınız, genel internet ortalamasıyla karşılaştırılır.
  • Puanlar türe göre ayrılır, yani web geliştirmeye aşırı derecede aşina değilseniz, sorunların öncelikle CSS, Javascript veya sunucu ortamından gelip gelmediğini belirleyebilirsiniz.

5. Website Speed Test

E-ticaret siteleri görsel ağırlıklıdır. Görsellerin boyutu da site hızını büyük oranda etkiliyor. Eğer görsellerin açılma hızını test etmek için bir araç arıyorsanız, Website Speed Test tüm görsellerin açılma hızını test ediyor ve not veriyor. 

En iyi site hızı araçlarını kullanmanız hem zamandan tasarruf etmenizi hem de güvenilir verilere ulaşmanızı sağlar. Bu verileri iyi analiz etmeli ve e-ticaret sitenizin hızını arttırmaya yönelik adımlar atmalısınız. Yavaş e-ticaret siteleri, hızlı müşteri kaybetmeye başlar. Bu durumu önlemek adına yukarıdaki araçları kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki içerikler de ilginizi çekebilir:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X