SEO

E-Ticaret Siteleri için Anahtar Kelime Bulma Yolları

E-ticaret sitelerinin ürün açıklamalarında ve blog bölümlerinde anahtar kelimelere yer vererek, e-ticaret sitelerine organik trafik çekebilirler. E-ticaret sahipleri; SEO ve anahtar kelime çalışmaları ile daha fazla müşteri kitlesine ulaşabilir. Ancak anahtar kelime seçimi yapılırken çok dikkatli olunmalıdır. Çünkü amaç anahtar kelime bulmak değil; doğru anahtar kelime bulmak. Bunun için de yararlanacağınız anahtar kelime bulma yolları bulunuyor.

SEO çalışmaları ile başarılı olmak istiyorsanız, doğru anahtar kelimelere yoğunlaşmalısınız. Daha kolay seçim yapmak için de anahtar kelime araçları kullanabilir; etkili sonuçlara ulaşarak, marka bilinirliğini ve satışlarınızı doğrudan artırabilirsiniz.

Ürünlerinize Yönelik Kelimeleri Seçin

E-ticaret sitenizde sunduğunuz ürünlere veya hizmetlere yönelik tüm kelimeleri belirleyerek işe koyulmalısınız. Arama motorları üzerinden yapacağınız birkaç basit arama ile bu kelimelere ulaşabilirsiniz. Örneğin, Google’da arama bölümünde listelenen kelimelerden yardım alabilirsiniz. Buna ek olarak, arama sonuç sayfasının en altında yer alan ilgili aramalardan da faydalanabilirsiniz.

Anahtar Kelime Bulma Araçlarını Kullanın

Eş zamanlı olarak somut verilere ulaşmak, her işletmenin birincil hedefi olmalıdır. Anahtar kelime bulma sürecinizi somut verilere dayandırırsanız; kısa zamanda doğru sonuçlar elde edebilirsiniz. Müşteriler hangi kelimelerle aramalar yapıyor, ürünlere ve markanıza hangi kelimeler aracılığıyla ulaşılıyor, bunlar çok önemli verilerdir. Bu verileri yazılı hale getirerek işe başlayıp, daha somut adımlar atarak, başarılı SEO çalışmalarına imza atabilirsiniz. Bu noktada en büyük yardımcınız, anahtar kelime bulma araçlarıdır.

Anahtar kelime seçimi yaparken, arama sonuçlarına göre oluşturulan bir araç kullanmalısınız. SEO araçları olarak da bilinen bu araçlar, arama hacmine göre anahtar kelimeleri sıralar ve sizde bu kelimeleri ürün açıklamalarında ve blog yazılarınızın içerisinde yer vererek, sitenize organik müşteri trafiği çekebilirsiniz. Ancak bu noktada anahtar kelime oranı da son derece önemli. Anahtar kelimelere boğulmuş bir yazı, başarısız bir çalışma örneğidir. Anahtar kelime oranı en fazla %1-2 arasında olmalıdır. Wordcounter’dan kelime oranlarını takip edebilirsiniz.

Kelimeleri Arama Hacmine Göre Sıralayın

Daha önce belirlediğiniz anahtar kelimeleri arama hacimlerine göre sıralayın. Arama hacmi değerlerini her ay güncellemelisiniz. Çünkü kelimelerin arama hacmi değişebilir. Örneğin; e-ticaret sitenizde veya blog yazınızda kullandığınız bir anahtar kelimeyi sürekli takip edin. Eğer kullandığınız anahtar kelimeyle arama sıralamalarında üst sıraya çıktıysanız, başka anahtar kelimeye yoğunlaşmaya başlayabilirsiniz. Çünkü aynı kelimeye sürekli çalışmanın bir anlamı yok, zaten o kelimede başarılı olup üst sıraya yerleşmişsiniz. Farklı kelimelere yönelik çalışmalar yapmalı ve listelediğiniz diğer kelimelerde de yükselmeye çalışmalısınız.

Kelimelerin Rekabet Durumunu İnceleyin

Anahtar kelimeleri belirlerken kullandığınız araçların en iyi özelliği de kelimelerin rekabet hacmini göstermesidir. Yoğunlaşmaya karar verdiğiniz kelimenin rekabet hacmini mutlaka gözden geçirmelisiniz. Ancak sıkça aranan kelimeler de genellikle rekabet daha yüksektir. Peki bu ne anlama geliyor? Rekabet hacmi yüksek kelimelere yoğunlaşırsanız, hemen başarılı olamayabilirsiniz. Rekabetin olduğu kelimelerde üst sıralarda olabilmeniz için daha uzun süre çalışmalar yapmanız gerekebilir.

Rekabetin çok olduğu kelimeler genellikle 1-2 kelimeden oluşan anahtar kelimelerdir. Eğer bu kelimelere yoğunlaşmak için zamanınız ve maddi imkanınız kısıtlıysa, genellikle rekabetin daha az olduğu long tail anahtar kelimeler üzerinden bir çalışma planı hazırlayabilirsiniz.

Aşağıdaki yazılarımızı okuyarak, e-ticarette daha fazla başarı elde edebilirsiniz:

Long Tail (Uzun Kuyruklu) Anahtar Kelimeleri Araştırın

Anahtar kelime bulma yollarından biri de long tail yani uzun kuyruklu anahtar kelime seçmektir. Daha özel aramalar sonucu oluşan long tail anahtar kelimeler, -daha uzun sürede de olsa- e-ticaret sitenize organik müşteri trafiği çekmenizi sağlayacaktır. Bu kelime grupları ile ürün veya hizmeti satın almaya karar verme aşamasında olan müşterileri etkileyebilirsiniz.

Long tail anahtar kelimelerde rekabet hacmi daha düşük olduğu için SEO çalışmalarını da olumlu etkiler. Eğer reklam için bütçeniz varsa, Google Ads ile bu kelimelere reklam da verebilirsiniz. Rekabet hacmi düşük olduğu için reklam ücreti de daha düşük olacaktır. Ancak ücretli reklamlarla kesin bir başarı için, alanında uzman bir SEM ekibiyle çalışmanız gerekiyor.

E-ticaret siteleri için anahtar kelime bulma yolları, reklam çalışmalarının temelini oluşturuyor. Bu kelimeleri belirlerken ücretsiz anahtar kelime bulma araçlarını da kullanabilirsiniz; ancak uzun vadeli bir çalışma düşünüyorsanız ve başarınızın devamlı olmasını sağlamak için, herkes tarafından kabul gören ve kullanılan araçları tercih etmelisiniz. SEO çalışmalarınızı gerçek verilere dayandırırsanız; başarınızın önündeki tüm engeller kalkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X