M-Ticaret

M-Ticaret Geri Dönüşümlerinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

Mobil ticaret yani m-ticaret yaparken geri dönüşleri artırmak için bazı ilave çalışmalar yapabilirsiniz. Bu sayede marka bilinirliğinizin artması daha kolay olacaktır. 

Akıllı telefon kullanımının giderek yaygınlaşması, mobil cihazlarla yapılan alışveriş oranlarını da her geçen gün biraz daha yükseltmektedir. Bu nedenle web sitenize gelen ziyaretçileri teşvik etmek adına e-ticaret sitenizde masaüstü internet sitenize kıyasla farklı taktikler uygulamanızda yarar vardır.

Satışlarınızı artırmanız üzerinde doğrudan etkisi bulunan mobil ticaret geri dönüşüm oranları için 

  • kullanıcı arayüzü, 
  • kullanıcı akışı, 
  • kullanılabilirlik testi, 
  • müşteri deneyimi, 
  • cihazlar arası yanıt verme, 
  • ortalama sipariş değeri, 
  • ödeme dönüşüm oranı 

gibi kavramlara odaklanmalı ve bunlara ek çalışmalar yapmalısınız. Doğru ve düzenli çalışma yaparak geri dönüşlerinizi hedeflediğinizden çok daha fazla artırabilirsiniz.

bkz. E-Ticaret Sitelerinde Hangi Web Sayfaları Olmalıdır?

Mobil Ticaret

M-Ticaret Yaparken Geri Dönüşümlerinizi Artırmak için Tavsiyeler

Mobil ticarette geri dönüşüm oranları önemli olup oranları artırmak için müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılamalısınız. Bu amaçla öncelikle hedef kitlenizi iyi tanımalı, hem mevcut hem de potansiyel müşterilerinize hitap edecek adımlar atmalısınız. Buna göre geri dönüşlerinizin daha fazla olması adına şunları yapabilirsiniz:

1. İnternet Sitenizin Yüklenme Hızı Yüksek Olsun

Kullanıcılar üzerinde yapılan araştırmaya göre beklentiler sitenin 1 ile 3 saniyede yüklenmesi yönündedir. Eğer web siteniz bundan daha uzun sürede yükleniyorsa bu durumda sitenizin terk edilme olasılığı artacaktır. Mobil cihazlarda gün içerisinde hücresel veri kullanımı yaygın olduğundan sitenizin mobil internet servisine göre yüklenmesi fayda sağlar. Bunu desteklemek adına hız testleri yapabilir, sitenizdeki gereksiz görselleri kaldırabilirsiniz. Bu amaçla alacağınız profesyonel destek işinize yarayacaktır.

2. Mobil Tasarım Uyumluluğunu Sağlayın

Mobil Ticaret

Web sitenizi ziyaret eden kişilere yüksek kullanıcı deneyimi yaşatmak adına mobil tasarım uyumluluğu sağlamalısınız. Masaüstü görünümden farklı olarak bu tasarımlarda çözünürlük değişir ve bu sayede ekran, akıllı telefonlarda daha rahat görülür.

E-ticaret sitelerini akıllı telefonlardan ziyaret eden kişi sayısı özellikle pandemi döneminde daha da artmıştır. Bu nedenle sitenizde var olan bir eksiklik doğrudan geri dönüşleri olumsuz yönde etkileyecektir. Bunu önlemek adına sitenizi düzenli olarak kontrolden geçirmeli, eksiklik ya da sorun varsa en hızlı şekilde çözüm sunmalısınız.

bkz. E-Ticarette Marka Sadakati Oluştururken Neler Yapmalısınız?

3. Konum Bazlı Reklamlar Kullanın

Ziyaretçilerinizin kendini daha özel hissetmesi adına konum bazlı reklamlar kullanabilirsiniz. Bu sayede ziyaretçileri mobil sitelere çekmeniz daha kolay olacaktır. Belli lokasyonlarda kullanıcıların ekranına gelecek olan bu reklamlar tüketiciyi mobil siteye ve mağazaya yönlendirir. Böylece geri dönüşümlerinizi artırma konusunda önemli bir adım atmış olursunuz.

bkz. E-Ticarette Gerilla Pazarlama Nasıl Yapılır?

Mobil Ticaret

4. Farklı Cihazlarla Alışverişe Devam Etme Olanağı Sağlayın

Mobil ticaret yaparken kullanıcılara farklı cihazlar ile alışverişe devam edebilme imkanı vermelisiniz. Bazı kullanıcılar mobil olarak araştırma yapıp alışverişine masaüstü siteden devam etmektedir. Bu gibi durumlara özel sepete eklenen ürünlerin oturum açıldıktan sonra başka bir cihazda da görünmesi memnuniyeti artıracaktır. Mobil siteden giriş yapan kullanıcılar aynı hesap ile başka bir telefondan ya da tabletten tekrar oturum açtığında sepetine eklediği ürünleri görebilmelidir. Bu sayede kullanıcıların alışveriş yapma olasılıkları daha da artacaktır.

bkz. E-Ticarette Site Trafiği Artırmak Kolay mı?

Mobil Ticaret

5. Kullanıcı Deneyimi ve Tasarıma Önem Verin

Mobil sitelerde tasarım ve kullanıcı deneyimi önem vermeniz gereken özellikler arasında yer alır. Bu sayede kullanıcıların sitede daha fazla vakit geçirmesini ve ürün satın almasını sağlayabilirsiniz. Buna yönelik olarak sitede bulunan metin girişleri, butonlar, navigasyon, ürün fotoğrafları, klavye gibi özellikleri optimize etmenizde yarar vardır. Sayfa bulunan öğelerin sayısını göz ardı etmemeli, tasarım yaparken font büyüklüğüne ve seçimine dikkat etmelisiniz. Bu gibi çalışmaları kusursuz şekilde yapabilmek adına profesyonel destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X