M-Ticaret

Telefondan Alışveriş Trendleri 2021 Yılında Nasıl Olacak?

Akıllı telefon kullanımının giderek yaygınlaşmasıyla birlikte pek çok insan telefondan alışveriş yapar hale gelmiştir. Özellikle 2020 yılında daha da popüler olan telefondan alışveriş trendleri ve etkileri 2021 yılına da yansımıştır. Eğer siz de online alışveriş sitesi sahibiyseniz veya yeni bir site açacaksanız cep telefonu alışveriş uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Telefondan Alışveriş Trendleri Neden Önemli?

Mobil cihazlarla uyumlu web siteleri kullanıcılar tarafından daha fazla ilgi görmektedir. Bu ilgiyi daha da arttırmak için telefona alışveriş uygulaması kolaylığı sağlanmaktadır. Böylece e-ticaret firmaları için hedef kitleye erişim ve müşteri memnuniyetini sağlamak çok daha kolay olmaktadır.

Bkz **Online Alışveriş Sitesi Kurmak Neden Önemlidir?

2021 Yılı Telefondan Alışveriş Trendleri

“Telefondan alışveriş yapamıyorum” diyenlere dahi hitap etmek istiyorsanız web sayfanızın tasarımına önem vermelisiniz. Müşteri memnuniyetine uygun uygulamalar ve çözümlerle günlük ziyaretçi trafiğinizi arttırabilirsiniz. Kullanıcıların beklentilerini karşılayacak çalışmalara öncelik vermeniz yararınıza olacaktır. Bu aşamada özellikle şu noktalara dikkat etmelisiniz:

Yüksek Hızda Sayfalar ve Site

İnsanlar siteleri ziyaret ettiklerinde yükleme hızının her zaman maksimum seviyede olmasını isterler. Bu durum mobil cihazla yapılan girişler için de geçerlidir. Bu konuda piyasa standardı 1 ile 3 saniye arasındadır. Örneğin telefondan market alışverişi sitelerini incelediğinizde genellikle yüklenme hızlarının maksimum düzeyde olduğunu görebilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların siteyi terk etme olasılıkları da azalmaktadır. 2021 yılı için alışveriş trendlerine göz attığınızda hızlı yüklenen sitelerin ön plana çıktığını görebilirsiniz.

Bkz **En İyi ve Güvenilir Site Hız Testi Araçları

Mesaj Uygulaması ile Müşteri Desteği

Müşteri desteği denildiğinde genellikle akla ilk olarak telefon üzerinden sesli iletişim gelmektedir. Ancak teknoloji çağıyla birlikte mesaj uygulamaları ile destek verilmesi daha fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle cep telefonu alışveriş siteleri kullanıcıların cihazlarla ilgili merak ettikleri sorulara anında yanıt bulabilmesi adına hızlı destek hizmeti vermektedir. Bu sayede kullanıcılar telefonla alışverişe daha ilgi göstermekte ve mobil mesajlaşma ile müşteri memnuniyeti artmaktadır.

Konuma Özel Reklamlar

Cep telefonundan alışveriş fırsatlarından yararlanılırken konum özelliği aktif olarak kullanılabilmektedir. Bu durumu avantaja dönüştürmek adına konum odaklı reklamlar hazırlayarak mobil ticaret için önemli bir adım atabilirsiniz. Eğer fiziki bir mağazanız varsa ve bunu e-ticaret ortamına taşımak istiyorsanız konum reklamlarından faydalanabilirsiniz. Bu sayede mağazanızın adresini potansiyel müşterilerinize kolaylıkla ulaştırabilirsiniz.

Bkz **E-Ticaret Sitesinde Canlı Destek Kullanımının Önemi

Arama Motoru Üzerinden Sesli Arama

Mevcut telefondan alışveriş alışkanlıklarına baktığınızda son dönemlerde insanların sesli komut sistemini daha aktif kullandığını görebilirsiniz. Akıllı telefon kullanımının giderek yaygın hale gelmesiyle birlikte ses tanıma özelliği de gelişme göstermiştir. En nihayetinde insanlar ürün aramalarında bu avantajı değerlendirmektedir. Eğer web sitenizdeki içeriklere daha fazla kişinin erişmesini ve dikkat çekmeyi istiyorsanız sitenize sesli arama sorguları ekleyebilirsiniz. Böylece gün içindeki ziyaretçi trafiğiniz daha yoğun olacaktır. Bunun için hemen sesli arama motoru uyumluluğu ile ilgili araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Bu uygulamayı telefondan kredi kartı ile alışveriş yapan müşteriler için de uyumlu yapmalısınız. Özellikle kredi kartı bilgilerinin girilmesi kısmında da bu tarz bir destek vermeniz sitenizdeki satışların artmasını sağlayacaktır.

Bkz **İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

Daha Kullanışlı Mobil Ödeme Sistemleri

İnsanlar mobil cihazlarla alışveriş yaparken genellikle ödeme aşamasında sıkıntı yaşamaktadır. Sayfanın yüklenmesi ve işlem hızı yavaş olduğunda pek çok kullanıcı siteyi terk etmektedir. Özellikle cep telefonu alışveriş kredisi veya indirim kodlarıyla yapılan alışverişlerde ödeme kısmındaki işlemler biraz daha uzundur. Her bir bilgi girişinin sırayla ve pratik şekilde tamamlanması beklenir. Bu nedenle web sitenizde ödeme kısmından gereksiz eklentileri kaldırmalısınız. Ayrıca anlaşılır bir sayfa düzeni sunmalısınız. Ödeme işleminin birkaç adımda tamamlanmasını sağlayacak bir şablon hazırlamalısınız. Mobil ödeme sistemi vb. yeni ve gelişmiş özelliklere en hızlı şekilde sahip olabilmek için Kobisi’den destek alabilirsiniz. Böylece web siteniz her zaman en çok tercih edilenler arasında yer alır. Siz de kısa ve uzun vadeli hedeflerinize daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X