E-Ticaret

Satış Öncesinde Uyulması Gereken Kurallar

Günümüzde, ticaret, farklı mecralarda yapılan bir uğraş haline geldi. İnternetin artık hemen herkes tarafından ulaşılabilir olması neticesinde, özellikle de e-ticaret, adeta hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Peki satış yapmaya başlamadan önce uyulması gereken kurallar var mı? Evet, nasıl ki aktif bir firmanın satışlarını arttırmak için uygulayacağı bazı stratejiler varsa, buna benzer şekilde; satış öncesi de uygulanması gereken bazı stratejiler ve uyulması gereken kurallar var. İşte bu kurallardan bazıları:

Alışveriş için Kolaylıklar Sağlayın  

Mağazanızı ve internet sitenizi ziyaret eden müşterilerin, hızlı ve pratik bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlayın. Kurduğunuz online alışveriş sitesini, basit ve kategorilere ayrılmış bir şekilde tasarlamanız, herkesin rahatlıkla sitenizi kullanmasına ve daha çok alışveriş yapmasına imkan sağlar. İnternet sitenizde aranan ürünleri bulmayı kolaylaştıran bir arama sekmesi eklemeyi unutmayın.

Bilgi Güvenliğine Özen Gösterin  

Online alışverişin yaygınlaşması ile birlikte, kişisel bilgilerin gizli tutulması daha büyük önem taşımaya başladı. Çünkü, günümüzde, bazı kişilerin sanal ortamda bilgilerinin çalınması, pek çok müşterinin online alışverişe soğuk bakmasına neden oluyor.

İnsanlardaki bu ön yargıyı yenmenin en iyi yollarından birisi, kuracağınız online alışveriş sitesinde bilgi güvenliğine önem vermektir. Güvenilir bir şekilde alışveriş yapılabilecek bir sitenin, SSL protokolü içermesi şarttır. Ayrıca alışveriş esnasında mutlaka müşteriden onay alınması, müşterinin gözünde olumlu imaj oluşturan özelliklerden biridir. Diğer yandan, internet sitenizin telefon veya mail yoluyla kolay erişilebilir olması, kargo ve iade işlemlerinin güvenilir olması ve müşteriler için ödeme seçenekleri konusunda detaylı bilgilendirmelerin yapılıyor olması da güvenilir bir siteye sahip olduğunuzu gösteren diğer önemli kriterler arasındadır.

SEO Tekniklerini Uygulayın  

SEO teknikleri ile uyumlu bir internet siteniz varsa, internette yapılan arama sonuçlarında siteniz arama motorları tarafından en üst sıralarda getirilir. Bunu uygulamanın en iyi yolu, doğru anahtar kelime oranlarını kullanmaktır. Örneğin, sattığınız ürünün önemli bir fonksiyonu, modeli ve ismini içeren anahtar kelimeler, ürününüzü, dolayısıyla internet sitenizi en üst sıralara taşır. Böylece, SEO teknikleri sayesinde müşteri potansiyeliniz büyük artış gösterir.

Ürünlerinizin Resimleri ve Detaylı Bilgileri Sitede Yer Almalı  

Fiziken faaliyet gösteren mağazanızın internet sitesi veya online alışveriş mağazanızın site tasarımında, ürünlerinize ait farklı resimler ve detaylı bilgiler yer almalıdır. Böylece müşteriler, ürünleriniz için daha çabuk alışveriş kararı verir.

İlgi Çekici ve Az Bulunan Ürünlerin Satışını Yapın  

Hemen her mağazada bulunan ürünlerin satışını yapmak, çoğu zaman büyük rekabet gerektirir. Ancak, tercihinizi sıra dışı ve temin etmesi zor olan ürünleri satmaktan yana kullanırsanız, satışlarınız daha da artar.

Müşteriler için Ürün Kıyaslama Bölümü Açabilirsiniz  

İnternet sitenizi ziyaret eden müşterilerin beğendiği ürünleri, farklı mağaza ve markalarda bulunan ürünlerin özellik ve fiyatları ile kıyaslayabilmesi için, internet sitenizde ayrı bir sekme açabilirsiniz. Bu hizmet için arama motorundan yardım alabilir ya da doğrudan sitenizde, benzer ürünleri filtreleme seçeneğini bulundurabilirsiniz. Bu sayede müşteriler, satış için sunduğunuz ürünün, avantajlı tarafları olduğuna kanaat getirip daha çok alışveriş yapar.

Müşterileriniz Kendilerini Özel Hissetmeli  

Bu yöntem, insan ilişkilerinin biraz değerini yitirdiği bu çağda, geri planda olsa da, insanlar yine de kendilerine isimleri ile hitap edilmek ve değer verildiğini bilmek isterler. Mağazanızdan daha önce alışveriş yapmış ya da sürekli olarak mağazanıza gelen müşterilerinize, ismiyle hitap edip, hoşgeldiniz demeniz ya da özel günler ve bayram gibi önemli günlerde mesaj göndermeniz müşterilerinizin gözünde olumlu imaj yaratır. Aynı şekilde, internette faaliyet gösteren mağazanızda üyeliği bulunan müşterilerinize de, özel günlerde tebrik mesajı göndermeniz ve özel indirimler sunmanız hanenize artı puan olarak yansır.

Aslında satış öncesi yapılabilecek daha pek çok önemli kural sıralanabilir. Fikir vermesi açısından şimdilik bu kadar yeterli olur sanırım. Bir dahaki sefere yeni bir konuda görüşmek üzere…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X