sosyal-medya-icerik-takvimi-olusturmanin-isinizdeki-önemi
Sosyal Medya

Sosyal Medya İçerik Takvimi İş İçin Neden Önemlidir?

Karışıklıklardan kurtulmak istendiği zaman gerçek bir konsept ortaya çıkartılır. Bir şeyleri yapmak ve düzene koymak için hiçbir zaman geç olmasa da plan ve programlamanın son ana bırakıldığı ya da yapılmadığı bir çalışma ortamı sıkıntı çıkarabilir. Bu tip sıkıntılardan kaçınmak için iş hayatınızda sosyal medya içerik takvimi oluşturmalısınız.

Sosyal medya içerik takvimleri yapacağınız işleri organize etmenizi ve içeriklerinizi planlamanızı sağlar. Bu yazıda neden işletmeniz için bir sosyal medya içeriği takvimine sahip olmanız gerektiğini ve bunları nasıl oluşturacağınızı anlatacağız.

Yapılan anketler sonucunda, B2B pazarlamacılarından yüzde 70’lik bir oranın 2018’den önceki yıla göre daha fazla içerik üretmeyi planladığını duyurdu. Beklenen artışla birlikte, artık daha büyük sosyal medya pazarlama planınızı destekleyen bir sosyal medya içerik takviminizin olması her zamankinden daha önemli.

 

Önemli Tarihleri Kaçırmamaya Özen Gösterin

İçerik takviminin içermesi gereken kilit noktalardan biri, tatilleriniz, etkinlikleriniz, ürün tanıtımlarınız, kampanyalarınız ve daha pek çok şey için önemli olan tarihleri belirlemektir. Bu sayede o tarihlerde üreteceğiniz içeriklerinizi planlayabilir ve yapacağınız işlerin birbirine karışmasını engelleyebilirsiniz.

Ayrıca, içerik takvimi, performansınızı belgelemek için iyi bir planlama aracıdır. Örneğin, markanız B2B alanında faaliyet gösteriyorsa, hedef kitleniz tatil zamanlarında işyerinde olmadığından reklamlarınız da daha az kişi sayısına ulaşacaktır. Planlarınızı bu durumu göz önünde bulundurarak yapmalı ve takviminize bu bilgiyi yazmalısınız. Bu sayede o dönemlerde daha az ve düşük fiyatlı yayınlarda bulunabilirsiniz. Yeni içerikler düzenlemek yerine etkileşimi fazla olan içeriklerinizi tekrar yayın koyabilirsiniz.

sosyal-medya-icerik-takvimi

İçeriklerinizi Düzenleyin

İçerikleri düzenlemek sosyal medya içerik takvimi yayınlama planınızı organize etmenize yardımcı olur. Birçok faydası olsa da çoğu marka hala sosyal medya içerik takvimi oluşturmamaya devam ediyor. Sosyal medya takvimini düzenlemenin yararı sadece neyi, ne zaman, nerede ve ne şekilde paylaşacağınızı koordine etmek değildir. Hangi sosyal platformlarda paylaşımlar yaptığınızı da takip etmenizi sağlar. Bu sayede bir platform üzerinde arka arkaya paylaşım yapıp diğer platformu boş bırakmanız da engellenmiş olur. Tüm bu özelliklerden dolayı kesinlikle hafife almamanız gereken bir konudur. İçerik takvimi sayesinde birbirine bağlı, farklı olay örgüleri kullanarak da içeriklerinizi düzenleyebilir ve takipçilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

Ekip Çalışmalarınızı Kolaylaştırın

Sosyal medya içerik takvimi ekip çalışmalarınızda da büyük kolaylık sağlamaktadır. Ekibiniz ve paydaşlarınızla olan çalışmalarınızın daha hızlı ilerlemesinde yardımcı olur ve her güncellemeye kolaylıkla erişebilmelerine olanak sağlar.

Sosyal medya içerik takviminizi Google E-Tablolar veya Dropbox’daki bir Excel elektronik tablosu gibi iş birliği yapabileceğiniz platformlarda bulundurursanız işlerinizin daha hızlı yürüdüğüne şahit olacaksınız.

Zamandan Tasarruf Edin

İçerik takvimlerinin özünde yer alan organizasyon, verimliliğin artmasında yardımcı olur. İçerik oluşturmak ve paylaşmak sürekli bir eylemdir. Her seferinde paylaşılacak içerikleri ve özel içerik tasarlanacak günleri akılda tutmak unutmaya sebep olabilir. Bu durum iş yoğunluğu içerisindeyken son anda akla gelecek olan yapılması gereken şeylerin sıkışmasına ya da atlanmasına sebep olacaktır.

Kaynakları Etkin Bir Şekilde Tahsis Edin

Uzun zamandır içerik üreten metin yazarlarının ve çok sabırlı video ekibinin soruşturmalarını son dakikada yapmak yerine, araştırma ve oluşturma için yeterli zaman tanıyarak, işleri önceden atayabilir, böylece işlerinizin son ana kalmasını engelleyebilirsiniz.

Elinizde son ana bırakılmadan oluşturulmuş belli içerikler olduğu zaman hem beklediğiniz hem de kalite düzeyi oldukça dikkat çekici içeriklere sahip olabilirsiniz.  Bu sayede takipçilerinizle de etkileşimlerinizde artış sağlarsınız.

Başarılı İçeriklerin Peşinden Gidin

Sosyal medya içeriğinizin dikkatli bir şekilde planlanması, başarı oranını artırmanıza ve kitlenizin görmek istediği paylaşımlardan daha fazlasını yaratmanıza olanak sağlar. Hangi içeriklerin kaç kişiye ulaştığı, beğeni ve paylaşımlara göre başarılı bir içeriği anlayabilir, bu sayede gelecekte oluşturacağınız içerikleri şekillendirebilirsiniz.

İlk olarak son anda yayınlamak yerine, oluşturulan içeriklerin incelenmesi ve geliştirilebilmesi için zaman tanımalısınız. Hedef kitlenizin sizinle en çok etkileşime geçtiği zamanı kavrayın ve geliştirilen içerikleri o saatlerde paylaşmaya özen gösterin. Hiç kimsenin çevrimiçi olmadığı bir saatte yayınlanan içerikler sadece kayıplara karışır ve istenilen sonuca ulaştırmaz. En iyi yayınlama sürelerini, kitlenizi ve sizden görmek istediklerini oturttuktan sonra planlamalarınız kendi kuralları içerisinde daha kolay yol alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X