sosyal-medya-icin-sevgililer-günü-fikirleri
Sosyal Medya

Sosyal Medya İçin Sevgililer Günü Fikirleri

Sevgiler günü gibi her özel gün e-ticaret satıcılarının satışlarını arttırması için büyük bir fırsattır. Peki sevgilliler gününde hangi sosyal medya fikirleriyle satışlarınızı arttıracaksınız. Bir fikriniz yoksa ya da yeni fikirlere açıksanız gelin birlikte inceleyelim.

Sevgililer Gününün Ruhunu Yansıtın

Şiirler ve aşk sözcüklerinden oluşan paylaşımlar hazırlayın. Romantik fotoğraflardan videolar oluşturun ve arka planına uygun şarkılar koyarak paylaşın. Bu sayede takipçileriniz varlığınızı fark eder ve onlara kendinizi unutturmamış olursunuz. Çok sayıda olumlu etkileşim ve paylaşımlarla karşılaşırsınız. Özel günleri sosyal medya hesaplarınızdan kutlamak markanızın eğlenceli yanını da göstermeniz için harika bir yoldur.

Kampanyalar Düzenleyin

Hediye çekilişleri düzenleyin ve ürünlerinizden herhangi birini satın alan kişilere yeni çıkarttığınız, tanıtımını yapmak istediğiniz bir ürünü yanında yollayın. Bu durum sayesinde kullanıcılar ürününüzden memnun kalırsa kendi sosyal medya hesaplarında paylaşımını yaparak sizin de reklamınızı yapmış olacaklardır. Çünkü insanlar zamansız hediyelerden hoşlanırlar. Sevgililer gününde müşterilerinize olan sevginizi de belirtmek için güzel bir adım atmış olacaksınız. Kısa sürede hedefinizden fazla kişiye de ulaşmış ve marka bilinirliğiniz artmış olacak.

sevgililer-gunu-hastag

Sevgililer Günü Hashtag’i Başlatın

Eşzamanlı etiketler sosyal medyadaki işletmeleri tanıtmak için harika bir yoldur. Sevgililer gününe uygun can alıcı bir nokta yakalayarak bununla ilgili hashtag oluşturabilirsiniz. Bir yarışma düzenleyerek takipçilerinize oluşturduğunuz hashtag’i kullandırtabilirsiniz. Hashtag’inizle harika birer Sevgililer Günü görüntüsü göndermelerini isteyebilir ya da Twitter’da bir kişinin yaşadığı en iyi Sevgililer Günü’nün kısa bir açıklamasını isteyebilirsiniz. Bu sayede birçok kişi sizin başlattığınız hashtag’i kullanmaya başlayacak ve sizden haberi olmayan kişilere ulaşarak etkileşim kurabileceksiniz.

Yarışma ve Çekiliş Düzenleyin

Büyük markalar, Facebook’ta oluşturulan yarışmaların üst sıralara çıkmak için harika bir yol olduğunun bilincinde. Sevgililer Günü için düzenlenecek yarışmalar ve çekilişler sayesinde Facebook’ta paylaşılan gönderilerde beğeni ve yorum sayısı artış göstermiş olacak. Yorum atan kişiler arasından kazananlara Sevgililer Günü’ne uygun hediye gönderebileceğiz bir çekiliş oluşturabilirsiniz. Beğeniler sayesinde sizi takip etmeyen kişilerin de zaman tünelinde görünerek merak uyandırabilirsiniz.

Görüşlerinizi ve Tavsiyelerinizi Paylaşın

Sevgililer Günü ile ilgili plan yapamayan takipçileriniz için fikirler sunun. Farklı tavsiyelerde bulunarak yaşadıkları stresi azaltmaya çalışın. Değişik hediye fikirleri, romantik restoranların listesi, evde sevgiliye özel el yapımı farklı hediyelerin nasıl hazırlanabileceğine dair videolar oluşturun. İnsanlarda merak uyandıran güzel şeyler kendi sosyal medya hesaplarında da paylaşmalarını sağlayacaktır. Oluşturduğunuz bu içerikler markanızı yansıtacak şekilde olmalı ve sonunda kapı yine sizin internet sitenize açılmalıdır.

sosyal-medya-reklam

Sosyal Medya Hesaplarınızda Reklamlar Oluşturun

Organik ulaşım eskiden olduğu gibi fazla değil artık. Sosyal medya hesaplarınızda oluşturacağınız reklamlar, ulaşmak istediğiniz kişileri belirlemeniz ve oluşturduğunuz reklamlar için ödeme yapma olanağı, sizi henüz takip etmeyen kişilere erişmenizi sağlar. Reklamları kampanyanızla uyumlu tutun ve Sevgililer Günü’nde yüksek talep gören ürün ya da hizmetlere odaklanın. Karşı konulmaz teklifler hazırlayın ve rekabetle nasıl karşılaştırıldığınızı görün; ek indirim veya çiçekler ile ücretsiz peluş oyuncak satış yapmanıza yardımcı olabilir.

Sevgililer Günü Temalı Etkinlikler Düzenleyin

Sevgililer gününü yalnız geçirecek insanlar için buluşmalar düzenleyin. Bu sayede o kişilerin de hayatlarında farklı insanlarla tanışmalarına olanak vermiş olursunuz. Takipçilerinizle birlikte güzel ve unutulmaz anları yakalamayı hedefleyin. Farklı etkinliklere sponsor olarak sizi takip eden kişilerin indirimli fiyat ile o etkinliğe katılmalarını sağlayın.

Mikro Site ya da Açılış Sayfası Oluşturun

Bütçeniz izin veriyorsa Sevgililer Günü için kampanya ürünlerinizin bir arada olduğu mikro alan oluşturun. Farkındalığı arttırmak ve marka imajınızı iyileştirmek için güzel bir adım olacaktır. Ayrıca müşterileriniz de diğer ürünleriniz içerisinden Sevgililer Günü’ne özel ürünlerinizi aramaya çalışarak vakit kaybetmemiş olacaklar. Sevgililer Günü’ne özel benzersiz bir açılış sayfası oluşturarak ziyaretçilerinizin dikkatlerini çekin.

Etkileşimli Bir Ticari Reklam Oluşturun

Reklamlarınızı izleyecek kişiler için yalnızca belirli bir ağda bulunan etkileşimli ve ilgi çekici bir video oluşturun. Twitter’da sizi takip etmeyen takipçilerin, yeni videonuzu kontrol edebilmesi için genellikle farkındalık ve popülerlik yaratır. Facebook üzerinden takip edip Twitter’dan takip etmeyen kişileri yakalamış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X