isletmeniz-icin-hangi-sosyal-medya-kanalini-secmelisiniz
Sosyal Medya

Sosyal Medya Platformlarında Neler Yapabilirsiniz?

Sosyal medya tüketicilerin ne istediği hakkında iş yeri sahiplerine ciddi anlamda bilgi aktarımı sağlar. İnsanların sosyal medya üzerinden yapmış olduğu aramalara bakacak olursanız hangi tarz reklamlar ile daha çok etkileşim içerisinde olduğunu kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Ayrıca satış işlemlerini gerçekleştirmekte oldukları ürün ile alakalı herhangi bir kampanya yapacak olursanız, kampanya ile alakalı detayları sosyal medya üzerinden binlerce kişiye kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz. Bahsetmiş olduğumuz bu avantajları göz önünde bulunduracak olursanız özellikle internet üzerinden e-ticaret yaparken ciddi anlamda rakiplerinin önüne geçmeye başlayabilirsiniz. Fakat şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ki sosyal medya üzerinden doğru hedef kitle belirlemek çok önemlidir.

Bugün sizler için hangi çalışma alanında hangi sosyal medya platformunun kullanılması gerektiği hakkında detaylı bir şekilde bilgi vermeye çalışacağız. Hazırlamış olduğumuz bu rehber sayesinde kendi iş imkanlarınıza uygun olan yöntemleri tercih edebilirsiniz.

facebook

Facebook

Facebook 2004 yılında piyasaya çıktı ve birçok iş sahibi için en çok kullanılan sosyal medya platformlarında bir tanesi olmaya devam ediyor. 1 milyardan daha fazla kullanıcıya sahip olduğu için, kendinizi tanıtmak konusunda bu sosyal medya platformunu tercih etmek oldukça mantıklı. Facebook tarafından piyasaya çıkmış olan özel reklam yöntemleri sayesinde direkt olarak filtrelediğiniz hedef kitleye ulaşma şansı elde edeceksiniz.

Facebook ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Paylaşmış olduğunuz bir içerik ile alakalı kullanıcılardan beğeni, yorum ve paylaşım gibi çeşitli etkileşimler elde edebilirsiniz.
  • Farklı bölgelerde yaşamakta olan insanları tek bir çatı altında toplayabilir ve böylece daha etkili reklamlar ile bölgesel olarak satış oranlarını kısa süre içerisinde artırabilirsiniz.
  • Reklam verdikten kısa bir süre sonra insanların bu reklama geri dönüşünü test ederek diğer reklamlarda nasıl bir satış stratejisi yapacağınız hakkında fikirler elde edebilirsiniz.

instagram

Instagram

Instagram internet üzerinde en hızlı büyüyen 2. sosyal medya platformu oldu. 6 yıl önce kurulmuş olan bu sosyal medya platformu 400 milyondan fazla kullanıcısı ile dünya genelinde en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından bir tanesi. Yapılan araştırmalara bakacak olursak dünya üzerinde her insan beş dakikadan 1 dakikasını Instagram üzerinde harcıyor.

Instagram görsel olarak hazırlanmış olan bir platform olduğu için bu platform üzerinden görsel reklamlar yapmak diğer sosyal medya alanlarına göre çok daha mantıklı. Instagram üzerinde dolaşmakta olan kullanıcıların %47’si henüz neyi aradığını bilmediği için bu durum satış yapmak isteyen kişiler adına oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Instagram ile Facebook aynı şirketin farklı projeleri olduğu için Instagram üzerinden reklam vermek istiyorsanız özel bir reklam ağı tercih etmenize gerek yok. Facebook üzerinden vermiş olduğumuz reklamlar ile birlikte Instagram üzerinde de aynı reklamların yayınlanması için talepte bulunabilirsiniz.

Instagram ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Fotoğraf odaklı bir sosyal medya platformu olduğu için kısa süre içerisinde oldukça geniş kitlelere hitap edebilirsiniz.
  • Aynı zamanda paylaşmış olduğunuz fotoğraflara beğeni ve yorum alarak diğer insanların da sizinle etkileşim içerisinde olmasına katkı sağlayabilirsiniz.
  • Instagram üzerinde reklam vermek için yeni bir reklam ağı ile çalışmamıza gerek yok. Facebook üzerinden gerekli olan tüm işlemleri yapmak mümkün.
  • Hazırlamış olduğunuz reklamın performansını çeşitli grafikler üzerinden izlemek de mümkün.

twitter

Twitter

Twitter 2006 yılında kurulmuş ve günümüzde sahip olduğu 300 milyondan fazla kullanıcı ile aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Günümüzdeki modern gazete olarak bilinmekte olan Twitter sayesinde milyonlarca insan ile iletişim kurabilirsiniz. Twitter üzerinde bulunmakta olan insanlar ile iletişim kurmak istiyorsanız son zamanlarda faaliyete geçmiş olan Twitter reklam seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Özellikle büyük şirketler tarafından tercih edilen yöntemler sayesinde milyonlarca insanın genellikle yazı üzerinden iletişim kurduğu bu sosyal medya platformu üzerinden reklam yapabilirsiniz.

Twitter ile Neler Yapabilirsiniz?

  • Marka bilinirliği konusunda ciddi gelişmeler elde edebilirsiniz.
  • Markanız ile alakalı olan insanları kısa süre içerisinde tespit ederek doğru hedef kitleye reklam yapabilirsiniz.
  • Dünya üzerinde meydana gelen gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.
  • Tweetlerin ve reklamların performansını kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

snapchat

Snapchat

2011 yılında kurulmuş olan Snapchat dünya üzerindeki en hızlı büyüyen sosyal medya platformlarında bir tanesi oldu. Kısa süre içerisinde elde etmiş olduğu başarı sahnesinde dünya genelinde aynı zamanda birçok marka tarafından reklam vermek için tercih sebepleri arasına girdi. Snapchat üzerinde bulunmakta olan milyonlarca kullanıcı aynı anda birbirleri ile iletişime geçerek oldukça geniş bir platform oluşturuyor. Snapchat üzerinde yer almakta olan kullanıcıları büyük bir bölümü 18 ile 34 yaş arasında yer aldığı için oldukça bilinçli bir kitlenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple Snapchat üzerinden reklam vermek kısa süre içerisinde markanızın çok daha bilinir hale gelmesi için yardımcı olacaktır.

Snapchat’te birçok farklı reklam verme yöntemi sayesinde kendinize en uygun olan reklam yöntemlerini belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak oldukça genç kitleye ulaşma şansınız olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X