E-Ticaret Sitesi Açmanın Yolları
E-Ticaret

5 Adımda Ürünleriniz için Bilgilendirici ve İkna Edici Açıklamalar Yazın – Bölüm 2

Ürün açıklamaları nedir, sorusuna bir önceki yazımızda cevap vermiştik. Şimdi, 5 adımını anlattığımız Ürün Açıklamaları ve İkna Edici Bilgiler Bölüm 1 (Buradan ulaşabilirsiniz) içeriğine, 5 yöntem daha ekliyoruz. Farklı bir bakış açısı kazanacağınız bu yöntemlerle daha detaylı çalışmalar yapabilir ve sektörde öne çıkabilirsiniz. 

Tekrardan değinecek olursak ürün açıklamaları; ürünleriniz ya da hizmetleriniz hakkında vereceğiniz bilgilerden oluşur. Hitap edeceğiniz kitleye ulaşma, ürünün faydaları, dikkat çekici anlatım, ürünün farklılığı ve ürünün tanıtımının ne denli önemli olduğunun farkına vardığınız düşünüyoruz. Aynı önemi ürün hikayelerine, ürün hakkındaki çarpıcı kelimelere, ürün yorumlarına ve ürün sayfa tasarımına da göstermeniz gerekiyor. Yeni başlıklar açarak ürün detay sayfası oluştururken işinize yarayacak ürün açıklamaları ve ikna edici anlatıma dair 5 adımı incelemeye başlayalım…

1. Ürün Sayfasında Ürüne Dair Hikayelere Yer Verin

Ürün açıklamalarında ürününüze dair ilgi çekici hikayelere yer verebilirsiniz. Bu sayede ürün veya hizmetinize rasyonellik katarken merak da uyandırabilirsiniz. 

Örneğin; Greyder ayakkabı markasını hemen herkes bilir. Markanın ünlü kuruluş hikayesi ise satın alınacak bir üründen daha fazlası olduğunu vurgular. İsmail Kavlu’nun oğlu olan Mustafa Kavlu ve Süreyya Kavlu kardeşler, Greyder isminin dedelerinin lafından ileri geldiğini belirtmektedirler. Hikayeye göre; dedelerinin: “Ayakkabı nerede giyilir? Yolda. Yolu ne yapar? Greyder.” sözü üzerine markanın kurulduğu iddia edilmektedir. 

2. Ürününüzü Tanıtan Çarpıcı Sıfatlar Bulun

Ürünleri sıfatlandırma; yiyecek sektöründen giyime kadar her an karşınıza çıkar. Ürününüzün sizde uyandırdığı hissi düşünerek kullanıcılara aktarın. Yumuşak, ipeksi, hassas gibi kelimelerle potansiyel müşterilerinizde satın alma duygusunu uyandırabilirsiniz. 

Örneğin; Burger King ürünlerinde “taraftarlara özel, yumuşacık ekmeği, enfes patates kızartması” gibi açıklamalarla farkındalık yaratır.

  • Potansiyel müşteri hakkında ilginizi çekebilecek bir yazı: https://blog.kobisi.com/musteriye-donusen-ve-donusemeyen-kullanicilarimiz-arasindaki-farklari-nasil-bulabiliriz/

3. Ürün Yorumlarınızla İnandırıcılık Yaratın

Günümüzde herkes alışveriş yapmadan önce ürün yorumlarına göz atar. Diğer kullanıcılar beklentilerini karşıladı mı, aradıkları memnuniyeti buldu mu, ürünün hangi özelliklerini sevdiler veya hangi özellikleri kullanışsız geldi? Siz her ne kadar ürününüzü baştan sona anlatsanız da vereceğiniz bilgiler gündelik ve hemen herkesin bileceği içerikler olabilir. Özellikle sektörde yaygın bir ürünün satışını yapacaksanız gerçek kullanıcıların yaptığı yorumlar daha ilgi çekici olacaktır. Bu yorumların gerçekçiliğini ve inandırıcılığını artırmak için kullanıcıların fotoğraflarını yorumlara ekleyin.

Ürününüzün satın alınma isteğini daha da artımak için ise ünlü bir kişiyle ortaklık sağlayabilirsiniz. Örneğin; Blue Diamond son zamanlarda daha fazla kişi tarafından bilinmektedir. Televizyon reklamlarında Seda Sayan’la birlikte farklı tarzları olan kadın oyunculara yer veren firma, marka ismini daha fazla kişiye ulaştırmayı başardı. 

4. Ürün Açıklamalarınızın Net ve Anlaşılır Olmasını Sağlayın

Ürün açıklamalarınızın yazı formatı, puntosu, renk seçimi kullanıcıları okumaya teşvik ediyor mu? Ürün açıklamalarına tek sıra halinde hemen görselin yanında yer vererek ürün ve içerik bütünlüğü oluşturabilirsiniz. 

Örneğin; Keikei elbise modellerine eklediği ürün açıklamalarında renk, kumaş yapısı, boy, kullanım alanı ve zamanı gibi en merak edilen sorulara yanıt vermektedir.

Siz de potansiyel müşterilerinizin merak edeceklerini düşünün. Hatta kendinizin yeni bir ürün hakkında en çok neleri öğrenmek isteyeceğine dair beyin fırtınası yapın. 

5. Site Tasarımında Ürün veya Ürünleriniz Hakkında Detaylar Verin 

E-ticaret sitenizde ürün açıklamalarını, ürün görsellerini, URL yapısını yapmış olsanız dahi göze hitap etmek de önemlidir. SEO ve web tasarımının bir bütün olduğunu unutmayın. Oluşturacağınız içerikler arama motorlarında öne çıkmanızı ve sitenize gelen kullanıcıların sorularına cevap vermenizi sağlar. Web tasarımınız ise yine arama motorlarında öne çıkmanızı ve gelen kullanıcılarının aradığı bilgilere daha kolay ulaşmasına etki eder. Yani siz; içerik, ürün açıklaması ve ikna etkisi kaliteli bir site oluştururken aynı zamanda kullanıcıların bunu görmesini de sağlamalısınız. Görsellerin ve açıklamaların eklendiği alanlar, tema, renk uyumları, alışveriş butonları gibi bir e-ticaret sitesinde olması gereken tüm özellikleri kullanıcıların kolaylıkla ulaşabileceği tasarımla sunmanız gerekir. 

E-ticarette büyümek için sitenizde ürünlere dair her bilgiye yer verebilirsiniz. Bunu yaparken hikayelere, komik ve ilgi çekici kelimelere odaklanabilirsiniz. En önemlisi ise doğru bilgiyi içten ve keyifli anlatımlarla aktarmayı unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X