Sosyal Medya

7 Adımda Linkedin Ağı Nasıl Geliştirilir?

Linkedin ve diğer sosyal ağlarda geniş etkileşim ağınızın bulunması son derece önemlidir. Ağınızın genişletmenin en kolay yolu ise, sizinle bağlantı kuran kişilerin sayısının fazla olmasıdır. Ne kadar fazla kişiyle iletişiminiz olursa o kadar fazla kişi tarafından tanındığınız anlamına geliyor. Peki Linkedin ağı nasıl geliştirilir? Linkedin ağını geliştirmek uzun sürüyor mu? Sorularınızın cevabını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

1.Adım: Bağlantı Davetlerine Zaman Ayırın

Linkedin ağınızı genişletmek için öncelikle sizinle bağlantı kurmak için davet gönderen isimlerin olup olmadığına bakmalısınız. Onaylamanız gereken bağlantı davetleri varsa vakit kaybetmeden onaylayın. Eğer bağlantı davetiniz yoksa, ağınızı genişletebilmek için çekingen olmayı bir kenara bırakarak, siz davetiye isteği göndermelisiniz. Yeni iş fırsatları elde etmek, freelance iş bulabilmek, yeni teklifler almak veya kendi alanınız dışında da bilinir olmak istiyorsanız, farklı kişilere bağlantı davetiyesi göndermelisiniz.

Farklı networklere sahip kişilerle bağlantı kurarak, işverenseniz, aradığınız kriterlere sahip olan yeni birini işe alabilir; iş fırsatlarını değerlendiren biriyseniz, hedeflediğiniz pozisyondaki işi daha kolay bulabilirsiniz.

2.Adım: Yeni Bağlantılarınız ile İletişim Kurun

Linkedin’de bağlantı kurduğunuz her kişiye -tanıyın veya tanımayın fark etmez- teşekkür mesajı göndermeye özen gösterin. İlk izlenimin, insanların sizin hakkında fikir sahibi olmasını sağlayacağını unutmayın. Gönderdiğiniz bir teşekkür mesajı ile olumlu bir izlenim yaratabilirsiniz. Ayrıca mesaj yoluyla kendinizi tanıttığınız için, yeni bağlantılarınız paylaştığınız gönderileri ilgiyle takip eder ve yayılmasına da yardımcı olabilir.

3.Adım: Farklı Bağlantıları Keşfedin

Linkedin, her gün sizin karşınıza “Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler” seçeneklerini çıkarır. Bu kişiler genellikle iş alanınızla ve eğitim aldığınız okullar ile alakalı kişilerdir. Ancak daha farklı pozisyonlarda çalışan kişilerle de bağlantı kurmanız yararınıza olur. 

Düzenli olarak her gün bir yeni bağlantı kurarak, Linkedin ağınızı genişletebilirsiniz.

4.Adım: Profillerinizi Görüntüleyenleri İnceleyin

Profilinizi kimlerin incelediğini mutlaka kontrol edin. Özellikle bağlantılarınız arasında yer almayan biri profilinizi görüntülediyse, bu kişiye mesaj da gönderebilirsiniz. Linkedin mesaj içeriği nasıl olmalı? 

  • Öncelikle mesajınız kurumsal bir dille değil, daha çok sohbet havasında ancak saygı çerçevesinde olmasına özen gösterin.
  • Karşınızdaki kişiye adıyla hitap edebilir, merhaba, selam veya nasılsın gibi sorular ile iletişim kurabilirsiniz.
  • Mesajınızda hangi alanda hizmet verdiğinize değinebilirsiniz. Bu bilgi sayesinde, karşınızdaki kişi de sizinle bilgilerini paylaşabilir ve aranızda keyifli bir iş sohbeti gerçekleşebilir.
  • Mesajınızı kısa tutmayan özen gösterin. Mesajı bitirirken de bağlantınız olması için yönlendirici bazı cümleler kurabilirsiniz. Örneğin, “bağlantılarım arasında sizi görmek beni çok onurlandırır.” minvalinde bir cümle ile konuşmayı bitirebilirsiniz.

5.Adım: İçerik Paylaşımları Yapın

Linkedin profilinizde iki yönlü içerik paylaşımı yapabilirsiniz. İsterseniz doğrudan Linkedin üzerinden ilgili olduğunuz alana yönelik veya sosyokültürel konular ile ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İkinci içerik paylaşım çeşidi ise, başka bir yerde yayınlanan bir yazınız, makaleniz veya blog yazınızı Linkedin hesabınızda da yayınlayabilirsiniz. Aynı zamanda paylaştığınız bu içerik, bağlantılarınız arasında her alan herkese bir haber iletisi olarak gönderiliyor. Bu sayede de hem Linkedin ağınız genişliyor ve etkileşiminiz artıyor, hem de başka platformlarda yayınlanan içerikleriniz daha fazla kişi tarafından okunuyor.

6.Adım: Etkileşimde Bulunun

Linkedin bağlantılarınızla etkileşim kurmaya çabalayın. Bağlantılarınızın paylaştığı gönderileri beğenin, yorum yapın ve hatta içeriklerini paylaşın. Unutmayın ki iletişim iki yönlüdür. Sizin etkileşim kurduğunuz her bağlantı, siz paylaşım yaptığınızda sizinde gönderilerinize yorum yapacak ve paylaşacaktır.

7.Adım: Gerçek Buluşmalar Planlayın

Sürekli etkileşimde bulunduğunuz kişiler ile gerçek bir görüşme planlayabilirsiniz. Bir kahve eşliğinde iş dünyası hakkında sohbet edebilir, kendinize farklı sektörlerden bağlantı edinebilirsiniz.

Linkedin’e yeni kayıt olduysanız, yukarıda açıkladığımız adımları uygulayarak, etkileşim ağınızı daha kolay genişletebilirsiniz. Ayrıca Linkedin algoritmasının nasıl çalıştığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X