Dijital Pazarlama E-Ticaret

E-Ticaret Sitesi için Şirket Kurmak

Dijital çağın en önemli etkileri arasında yer alan e-ticaret satış yapmak için son derece etkili platformlardan biridir. Online alışverişe olan ilginin günden güne daha da artması girişimcilerin internet üzerinden satış şirketi kurma talebini de yükseltmektedir.

İnternet üzerinden satış yapmak için şirket kurmanın maliyeti normal mağazalara kıyasla daha düşüktür ve bu ortamda reklam ve satış daha kolay yapılabilir. Siz de e-ticaret sitesi için şirket kurmak istiyorsanız, bazı aşamaları eksiksiz şekilde tamamlamanız gerekir.

E- Ticaret Sitesi için Şirket Kurma Aşamaları Nelerdir?

E-ticaret sitesi için satış şirketi kurmak zorunlu hale getirilmiştir. Bu şirketin şahıs, anonim ya da limited olup olmadığı önemli değildir. Şirket kurmanın temel amacı yapılacak olan satışlara konu edilen ürünlerin vergilerinin ödenebilmesidir. Bunun yanı sıra normal mağaza sahibi olan girişimciler ekstra bir şirket kurmaya gerek kalmadan ürünlerini doğrudan online mağaza üzerinden satışa çıkarılabilir.

E- Ticaret Sitesi Kurmanın Evreleri

E-ticaret şirketi kurarken ilk olarak domain yani şirket adı almak gerekir. Tescil ettirilen domain için bir hosting almanız önem taşır. Genellikle siteniz adına bir isim olarak geçen domain bir yıllığına olacak şekilde verilir. Hosting’de ise sitenizde kullanabileceğiniz tüm yazılı ve görsel içerikler yer alır. Yani siteniz için domain tescil ettirmeden önce hosting alt yapınızın olması gereklidir.

E-ticaret şirketi kurarken asıl ve önemli olan aşama maliyet evresidir. Çünkü bu işlem en baştan belli bir bütçe ayırmayı gerekli kılar. Bu bütçeyi hesaplarken sitenizin yazılımı, kurulumu ve ürün tedariği aşamalarında katlanacağınız maliyetleri dikkate alabilirsiniz. Bununla birlikte yapacağınız büyüme planları için maliyet tablosunda yer ayırmalısınız.

Güçlü bir altyapı kurmak, e-ticaret sitesi için şirket oluşturmanın aşamaları arasında yer alır. Bunun için hazır e-ticaret paketlerini tercih ederek güçlü bir temel oluşturabilirsiniz. Özellikle e-ticaret dünyasına ilk defa giriş yapan girişimciler için önemli avantajlar sağlayan bu paketler içerisinde başlangıç için ihtiyaç duyacağınız çok sayıda özellik yer alır. Dilerseniz hazırlanan deneme sürümü ile paketleri ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. Bu paketler ile ilgili daha kapsamlı ve yararlı bilgi almak adına Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz. Kobisi e-ticaret ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt vermekte ve her zaman size tam destek sunmaktadır.

E-ticaret sitesi şirketi kurarken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta da sitenizde satışa sunacağınız ürünleri belirlemektir. Normal mağazalarda satışa sunacağınız ürünler sınırlı iken online mağazalarda satabileceğiniz ürünlerin herhangi bir sınırı yoktur. Ancak burada satış yapmadan önce ürün tedarikçisi ve ürünlerinizin neler olacağını net bir biçimde belirlemeniz gerekir.

E-ticaret sitesi kurarken hem girişimci hem de müşteriler için önemli olan diğer bir husus da ödeme seçenekleri ve kargodur. Ödeme seçenekleri için banka şubesine giderek hesap açtırmanız gerekir. Kargo için ise en uygun kargo şirketi ile anlaşma yapabilirsiniz. Eğer ödeme seçenekleri arasında kredi kartı ile ödeme seçeneğini koyacaksanız bu durumda sanal pos başvurusu yapmalısınız. Banka şubesinden yapılan bu başvuru çeşitli detaylara sahiptir.

E- Ticaret Şirketi Kurmak için Kobisi

Verilen ipuçlarından yola çıkarak e-ticaret sitesi için şirket kurma sürecine başlayabilirsiniz. Ancak bu aşamada sürecin daha hızlı işlemesi adına profesyonel desteğe ihtiyacınız olacaktır. Kobisi e-ticaret ile ilgili her türlü alanda size destek sağlamakta olup sektörle alakalı geniş bilgi birikimi, alanında uzman ekibi ve teknik imkanları ile haftanın yedi günü yirmi dört saat boyunca ulaşılabilir durumdadır. Sunulan akıllı ve etkili çözümlerle Kobisi ile e-ticaret sitesi şirket kurma aşamaları daha da kolay hale gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X