E-Ticaret

E-Ticarette Kargo Anlaşmaları Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret sitesi kargo anlaşmaları son derece önemli olup, bu anlaşmalar ile müşteri memnuniyeti ilkesi daha rahat sağlanabilecektir. Bir kargo firması ile anlaşma yapmanız firmanızın maliyetlerini azaltırken, gönderilerinizi daha uygun fiyatlardan gönderebilmenizi imkan tanıyacaktır. Anlaşmalardan istediğiniz performansı alabilmeniz için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Bu durum, hem müşteriler hem de firma açısından yararlı olacaktır.

Kargo firmalarıyla anlaşma yapmadan önce doğrudan fiyata odaklanmak yerine, anlaşmanın detayları göz önünde bulundurulmalıdır. Bu anlaşmalar kargo paketini, maliyetini, ağırlıklarını ve daha pek çok özelliği içermektedir. Hem özellik hem de fiyat açısından avantajlı olan kargo firmasını seçmeniz müşterileri daha fazla memnun edecek ve site trafiğinin artmasına katkıda bulunacaktır.

E-Ticarette Kargo Anlaşmaları Neden Yapılır?

E-ticaret siteleri için kargo masrafı önemli maliyet kolları arasında yer alır. Bunu minimum düzeyde tutmak için e-ticaret kargo anlaşması yapmanız yararınıza olacaktır. Özellikle düzenli olarak satış yapıyorsanız ve aylık belli bir oranda satış hacmine sahipseniz, bu anlaşmalar sizin için olmazsa olmaz olacaktır. Yapacağınız anlaşma ile gönderilerinizi daha uygun fiyatlardan ulaştırma fırsatını elde edebilirsiniz.

Anlaşma yapmadığınız takdirde, müşterilerinize indirimli ya da ücretsiz kargo gibi fırsatlar sunmanız için daha yüksek maliyetlere katlanmanız gerekecektir. E-ticaret kargo anlaşmaları ile maliyetleriniz düşeceği için ücretsiz kargo imkanı için daha fazla avantajınız olacak ve böylece sitenizden alışveriş yapan müşterileri daha fazla memnun edeceksiniz. Bu da beraberinde yoğun ziyaretçi trafiğini getirecektir. 

Kargo Anlaşmaları Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

E-ticaret sitesi için kargo anlaşmaları yaparken öncelikle ürünlerinizin boyutlarını ve ağırlığını iyi bilmelisiniz. Bu iki unsur kargo fiyatları üzerinde doğrudan etkilidir. Eğer ağırlık ve boyut çeşitlilik gösteriyorsa, kargo anlaşmanızı sabit fiyat üzerinden yapmanız yararınıza olacaktır. Böyle bir anlaşma yapmadığınız takdirde tüketicilere kargo fiyatları ve çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi sunmanız gerekecektir. 

Yapacağınız anlaşmalar kapsamında dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. Bunlardan ilki, kargo paketleridir. Teslimat için kullanılan kutular ve paketler markanızı yansıtmalıdır. Ürünlerinizin müşteriler ile ilk teması bu paketler olduğundan dolayı, her birinin mümkün olduğunca özenli ve estetik görünmesi gerekiyor. Böylece alışveriş süreci daha ilgi çekici hale gelecektir. Özellikle bazı müşteriler beğendikleri kargo paket ve kutularını sosyal medya üzerinden paylaşmaktadır. Bu da marka bilinirliğinin ve itibarının artmasına, daha fazla müşteriye ulaşmanıza yardımcı olacaktır. 

İlginizi çekebilir: 

Anlaşmalı Kargo Fiyatları Nasıl Belirlenir?

E-ticaret kargo anlaşması fiyatları belirlenirken, genellikle kargonun ağırlığı dikkate alınır ve fiyatlar buna bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Ancak kargo maliyetlerinin bu işin bir parçası olduğunu unutmamalısınız. Özellikle, bazı dönemlerde meydana gelen ürün iadeleri kargo sürecinden zararlı çıkmanıza sebep olabilir. Bu nedenle yapacağınız sabit oranlı kargo anlaşması kâr marjınızı ve ürün fiyatlarınızı belirlerken daha avantajlı olmanızı sağlayacaktır. Bu kapsamda tek tek değil de aylık ürün gönderim maliyetlerine bakarak, kargo fiyat seçenekleri arasından en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Böylece kargolarınızın müşterilerinize sorunsuz şekilde ulaştığını görebilirsiniz.

Kargo Fiyatları Ürün Satışlarında Etkili midir? 

İnternet üzerinden satış ve pazarlama faaliyeti yürüten e-ticaret siteleri için kargo anlaşmaları son derece önemlidir. Özellikle, hedef kitlenin satın alma potansiyelini yükseltmek açısından son derece yararlı olan bu anlaşmalar, kargo fiyatlarının daha uygun belirlenmesini sağlar. Böylece müşteriler satın alma eğilimini daha da artıracaktır. Çünkü insanlar e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken kargo ücretini de hesaba katmakta ve toplam maliyete göre satın almaktadırlar. Bu nedenle kargo fiyatları ne kadar düşük olursa, buna bağlı olarak ürün satışları da o kadar yükselme eğiliminde olacaktır.

Kargo fiyatlarını düşürmek ve ürünlerinizi müşterilerinize kolayca ulaştırabilmek için;

  • Hızlı teslimat anlayışını benimseyen,
  • Minimum hasar ve hata ile ürün teslimatı yapan,
  • Sektörde güvenilen ve bilinen,
  • Uygun fiyatlar ile kargolarınızı müşterilerinize ulaştıran firmayı tercih etmelisiniz.

Yukarıdaki maddeleri esas alarak kargo firmasına karar verirseniz, hem müşteri memnuniyetini artırabilir hem de kârlı anlaşmalara imza atabilirsiniz.

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X