E-Ticaret

Call to Action/Aksiyona Çağrı Nedir, Ne İşe Yarar?

Nedir Bu Call to Action?

Türkçe’ye ‘Eyleme Çağrı’ ya da ‘Aksiyona Çağrı’ olarak çevrilebilen Call to Action ya da kısa ifadesiyle CTA iletişimde bulunulan kişilerde harekete geçirici etkisi olan mesajlar verme anlamı taşır. Yapısal olarak; hedefteki kullanıcıları, güdümlenen harekete geçirici kısa, net ve basit yapıdaki metinlerdir. Bu şekilde karşısındaki kullanıcıyı harekete geçirici metinler bazen dört beş kelimeden oluşan bir cümle olarak kullanılırken bazen de tek bir kelimeden oluşabilir.

E-ticaret siteleri için CTA kullanımının faydaları içerik pazarlama noktasında oldukça önemli bir yere sahiptir. E-ticaret yapan firmalar etkili bir CTA uygulayarak etkileşimlerini ve dönüşümlerini dolayısıyla da kazançlarını arttırabilir.

CTA Sitede Nerelerde ve Nasıl Kullanılır?

Call to Action en çok reklam kampanya metinlerinde kullanılmakta olup müşteride bir sonraki adıma geçme dürtüsü uyandırma işlevi görür. Bu işlem bazen bir form bazen bir görsel aracılığıyla bazen ise bir buton aracılığıyla uygulanabilir. Buton üzerinden köprü oluşturulan linklerle kullanıcı yönlendirilmek istenen ürünün sayfasına veya direkt ödeme sayfasına gönderilmiş olur.

CTA sitenizin herhangi bir yerinde uygulanabilir. Bir görsel üzerinde, bir buton aracılığıyla veya blog için hazırlanmış olan makalelerinde isterseniz de reklam çalışması için ayrılan banner alanlarında CTA ifadeleri uygulanabilir ve kullanılabilir.

En Çok Kullanılan CTA Metinleri Nelerdir?

En sık kullanılan harekete geçirici mesaj söz öbekleri “Hemen Al”, “Ücretsiz İndir”, “Şimdi Denemeye Başlayın”, “Acele Edin”, “Hemen Fırsatı Yakala”, “Üye Ol”, “Hemen Sepete Ekle”, “Sınırlı Sayıda”, “Şimdi Sipariş Ver”, “Daha Fazla Bilgi Al” olarak sıralanabilir.

Başarılı CTA Özellikleri Nelerdir?

  • İlgi Çekici Tasarım Oluşturun: CTA ifadelerinin müşterilerin ilgisini cezbetmesi ve onları harekete geçirir nitelikte olabilmesi için görsel olarak nasıl göründükleri yani tasarımları oldukça önemlidir. Kullandığınız yazı fontu, metnin ve arka planın rengi, eğer CTA ifadesini bir buton yardımıyla iletiyorsanız; kullandığınız butonun şekli, büyüklüğü, rengi ve tasarım içinde nerede yerleştirildiği de önemlidir. Silik bir yazı tipi veya dikkat çekmeyen bir buton rengi büyük ihtimalle müşterilerin ilgisini çekmeyecek ve aksiyon aldırmaya yardımcı olmayacaktır. Tasarımda bir diğer önemli nokta ise web siteniz ile uyumlu olmasıdır.
  • Aksiyona Çağıran İfadeler Kullanın: Call to Action için oluşturduğunuz metnin yeterince dikkat çekici ve kullanıcıyı harekete geçirici olması gerekmektedir. Hareket bildirmeyen ve kullanıcıda merak uyandırmayan ifadelerle oluşturulmuş bir CTA çalışmasının başarısız olması kaçınılmazdır.
  • Kullandığınız İfadelerin Anlaşılır ve Güvenilir Olmasına Dikkat Edin: CTA ifadelerinin yalın, net ve uzun olmaması gerekmektedir. Kullanılan ifadelerin karışık olmaması ve aynı zamanda müşterinize vadettiğiniz indirim veya hediye gibi içeriklerin müşteriye yönlendirildiği sayfada verilmesi müşteri güveninin kazanılmasına yardımcı olacak ve marka bilinirliği açısından güven veren bir imaj bırakacaktır. Yanlış veye kandırma ihtimali olan ifadelerden kaçınmak başarılı bir CTA yapmak için oldukça önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X