E-Ticaret

E-Ticaret Sitesinde 3 Önemli Ürün İçerik Hatası

E-ticaret sitelerinde karşılaşılan en büyük hatalardan biri, yüzlerce hatta binlerce ürün listeleyerek, arama motoru trafiğinin artacağını düşünmektir. Ancak ürün sayısının artması çeşitlilik yaratırken aynı zamanda çevrimiçi alışveriş sitesi sahiplerini zorlayacak bir durumdur.

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) açısından inceleyecek olursak e-ticaret sitelerini optimize etmek, blog siteleri veya marka tanıtım sitelerini düzenlemekten daha zordur. Siteye sürekli ürün yüklemek ve yeni ürün sayfaları oluşturmak, e-ticaret sitelerinde bazı SEO hatalarına neden olabilir. Bu yazımızda en yaygın SEO hatalarını ve e-ticaret sitelerine etkisini ele alacağız.

1. Ürün Açıklamalarının Yetersiz Olması

Ürün açıklamaları eksikliği, genellikle çevrimiçi hediye mağazaları ve çevrimiçi giyim mağazalarında karşımıza çıkıyor. Ürün sayfasına bir metin açıklamasının olmaması, sayfanın arama motoru sorgulamasında ilk 10’da dahi yer almamasına neden olur. Bu nedenle ürün içeriği oluştururken anahtar kelimelerin ve ürün bilgilerinin sunulduğu bir açıklama metni ekleyin ve SERP’teki görünmenizi artırın.

 

Örneğin, görseldeki gibi bir ürün yüklemesi yapıldığını varsayalım. Arama motorları tarafından bakıldığında bu sadece bir tişört olacaktır ve herhangi bir aramada görülme olasılığı çok düşüktür.

İkinci örnekte ise tişört modeli hakkında renk, beden ve kumaş yapısı bilgilerinin eklendiği bir görsel yer alıyor. Görseller arama motorları tarafından görülmediği için ürün açıklamasında yer alan bilgiler asıl görünürlük sağlayan kısım olmaktadır.

Örnek olması kısa bir ürün açıklaması metnine yer verdik ancak siz benzersiz bir ürün açıklaması sunmaya özen gösterin. Boş ürün sayfanızın kelime sayısını belirleyin; kenar çubuğu, alt metin, gezinme alanı gibi her bir içerik alanında izin verilen kelime sayısına göre metin oluşturun.

Ürün açıklamalarını eklerken bu 3 maddeyi dikkate alın:

1. Müşterilerinizin satın alma kararı vermesine yardımcı olacak kaliteli ve açıklayıcı içerik hazırlayın.

2. Diğer web sitelerinden alınan kopya içeriklere yer vermeyin. Arama motorları duplicate içerikleri farkındadır.

3. Satın alma dönüşümünü takip etmek ve hangi kelimelerin yardımcı olduğunu test etmek için anahtar kelimelere ve ideal kelime sayısına odaklanın.

2. Hazır Ürün Açıklamaları Kullanma

Sitenizin yasaklanmasına bile neden olacak duplicate içerikler, Google filtrelemelerinde birbirine benzer bir dizi sayfa oluşmasına yol açar. Arama motorları tarafından ceza yemek istiyorsanız, genel-geçer ürün açıklamaları kullanabilirsiniz. Birçok çevrimiçi mağazaya dağıtılan hazır içerikler, hiçbir değişiklik yapılmadan e-ticaret sitesine yüklenmektedir. Bu durum, kopya tespitine neden olmakta ve aramalarda çıkma şansınızı düşürmektedir. 

Doğru uygulama, benzersiz bir içerik oluşturmaktır. Bu sayede arama motoru görünümlerinizi iyileştirebilir ve üst sıralarda yer alabilirsiniz. Eğer çok fazla sayfanız var ve hepsine müdahale etmeniz vakit alacaksa No İndex meta etiketi kullanabilirsiniz. Ürün sayfalarınızı bir müddet arama motorlarından uzak tutmanız, spam içeriklerden dolayı ceza yemekten daha iyidir.

3. Ürün İncelemesi ve Yorumlarına Yer Vermeme

Kullanıcıların yaklaşık %75’i satın alma kararını vermek için ürün sayfasında veya forumlarda yer alan yorumları gözden geçirir. Eğer ürün incelemelerinin yer aldığı bir alana sahip değilseniz hem satış yapma ihtimaliniz hem de arama motorlarında sıralamanız düşer.

Görsel N11’den alınmıştır.

n11.com’da görebileceğiniz üzere ürün yorumları ve derecelendirmesine yer veriliyor. Böylece, kullanıcılar deneyimlerini birbiriyle paylaşırken ürün özelliklerinin birinci elden tanıtımı da yapılıyor. 

Ürün incelemelerinin faydası:

1. Çevrimiçi mağazanızda benzersiz içeriklerin oluşmasına ve hiçbir efor harcamadan ürün tanıtımı yapmanıza imkan verir. Uğraştırıcı ve zor bir süreç olan açıklama metinlerinin kendiliğinden eklenmesi SEO açısından yüksek getiri sağlar. 

2. Arama motorlarının ürün sayfalarınıza ve sitenize daha çok uğramasını sağlar. Sitenizi belirli periyotlarda güncellemeniz halinde genel SEO çalışmalarını verimli bir şekilde yönetmiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X