şirket ismi bul
Kurumsal Kimlik

Şirket İsmi Bulmanızı Kolaylaştıracak 5 Yöntem

Şirket ismi bulmak pek çok kişi için zor bir süreçtir. Burada hem akılda kalıcı hem de hizmet kolunu ve şirketi en iyi şekilde anlatan bir isim tercih etmeniz gerekir. Eğer farklı olması adına dikkat çekmeyen bir isim kullanırsanız bu durum sizin için uzun vadede dezavantaja dönüşebilir. 

Olası riskleri önlemek adına şirket ismi bulmanızı kolaylaştıracak yöntemler ve ipuçları hakkında önceden fikir edinmelisiniz. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen noktalara dikkat ederek sizi sektörde en iyi şekilde temsil edecek isme ulaşabilirsiniz. Önemli olan nokta sizi ve işinizi temsil edecek, akılda kalıcı bir isim bulmanızdır. Böylece satış ve müşteri portföyünüzde istediğiniz noktaya daha kolay ulaşabilirsiniz.

Bkz. **B2B Pazarlamada Dünyaca Ünlü 3 Büyük Şirket

orijinal şirket ismi

1. Orijinal Olun

Genellikle insanlar isim bulmak istediklerinde orijinal olmaları gerektiğinin farkındadır. Ancak bunun ne derece uygulanabildiği tartışmaya açıktır. Öncelikle isim bulurken seçtiğiniz marka ismi yasal olarak kullanılabilir olmalıdır. İsmin resmi kurumlarda kaydının bulunması işinizi kolaylaştıracaktır. 

Eğer seçtiğiniz isim orijinal olmazsa organik arama sonuçlarında sorunlar yaşayabilirsiniz. İsim farklı firmaların isimleri ile karışabilir ya da karıştırılabilir. Bunun sonucunda potansiyel müşterileriniz diğer firmalara kayabilir. Benzer sorun sosyal medya hesaplarında da yaşanabilir. Bunu önlemek adına her zaman orijinal ve size özgü bir isim tercih etmelisiniz.

şirket ismi

2. İleride Sizi Sınırlayacak İsimlerden Kaçının

Seçtiğiniz ismin uzun dönemli olması önemlidir. Şirket ismi, size uzun vadede hizmet ettiğinde; yeni iş modellerine, pivota ve büyümeye uyum sağlayacaktır. İsminizin şirket genişlemelerine müsait olması her zaman sizi bir adım ileriye götürecektir. Bunu sağlamak adına sektör, ürün ya da hizmet bilgisini içeren isimler kullanmamanız yararınıza olacaktır. Eğer bu tür içeriklere isimde yer verirseniz herhangi bir büyüme, pivot ya da iş modeli değişikliği durumlarında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda yeni bir isim kullanmaya başlamanız mevcut müşterilerinizi kaybetmenize neden olacaktır. İsminizi uzun vadeli seçerseniz sorun yaşama olasılığınız ortadan kalkar.

Bkz. **E-Ticaret Sitesi için Şirket Kurmak

şirket ismi

3. Şirket İsmi Varlığını ve Online Görünümünü Kontrol Edin

İsim seçerken ilgili ismin başka firmalar tarafından kullanılıp kullanılmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarının kullanım durumunu ve alan adının var olup olmadığını da gözden geçirmelisiniz. O isimle ilgili arama sonuçlarını incelemeli, ortaya ne tür sonuçların çıktığını bakmalısınız. Seçtiğiniz ismin her açıdan müsait olması gerekir.

Eğer şirket isminiz için alan adı mevcut değilse sitenizi bu isimle açamazsınız. Sosyal medya hesapları dolu ise sosyal ağlara farklı bir isimle kayıt olmanız gerekecektir. Bu gibi durumları önlemek için seçtiğiniz isimlerin online görünümlerini tek tek incelemeli, var olup olmadıklarına bakmalısınız. Eğer isim başkası tarafından kullanılıyorsa farklı alternatiflere yönelmelisiniz. Saydığımız noktalara dikkat ederek seçtiğiniz isim her zaman sizin için daha kullanışlı olacaktır.

4. Şirket İsmi için Akılda Kalıcı ve Kısa İsimler Tercih Edin

Şirket ismi seçmek istediğinizde farklı seçenekleri değerlendirmek isteyebilirsiniz. Ancak kısa ve akılda kalıcı olanlara yönelmeniz insanların sizi unutmamasını sağlayacaktır. Böylece hem marka bilinirliği yaratabilir hem de organik veya direkt trafik alabilirsiniz. Eğer tüketiciler hatırlayamadıkları ya da anlamadıkları bir isimle karşılaşırsa bu sizin için olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

akılda kalıcı şirket ismi

Bkz. **E-Ticaret Şirketleri için Youtube Hikaye Kullanım Rehberi

5. Klişelerden Kaçının

Bilinen ve artık kalıplaşmış isimler kullanmak size faydadan çok zarar getirebilir. Orijinallikten uzak olan bu isimler artık tüketiciler için sıkıcı olmaya başlamıştır. Marka imajınıza zarar vermemek ve insanların gözünde olumlu bir izlenim bırakmak için bu tarz isimler kullanmamalısınız. Bu gibi isimler tüketicilere, markanızın özensiz ve sıradan olduğunu ima edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X