E-Ticaret

Benzersiz Satış Teklifi Nedir, Nasıl Hazırlanır? |USP

USP açılımı, “unique selling proposition” şeklindedir ve Türkçe’ye “benzersiz satış teklifi” olarak geçmiştir. Benzersiz satış teklifi (USP), en anlaşılır tabiri ile ürününüzün rakip ürünlerden hangi yönleriyle daha iyi ve farklı olduğunu ortaya koyan düşünce ya da faktördür. Örneğin bazı uçak seferlerine özel bedava bilet fırsatı olması, mağazada ödemenin kısa süre içerisinde gerçekleşmesi, bedava sinema bileti kampanyası yapılması, bir alana bir bedava ürün verilmesi benzersiz satış teklifi olarak nitelendirilir. Özellikle ürününüz aynı kategoride bulunan diğer ürünlerle benzer veya aynı olduğunda, bu tarz tekliflerle bir fark yaratmanız gerekecektir. Bu noktada sizin için etkili satışın kilit noktası USP olacaktır. Sizi neyin eşsiz kıldığını bilirseniz satış çabalarınızın başarıya ulaştığını görebilirsiniz. 

** E-Ticaret Sitesinde Ürün Satışlarını Artıracak Yöntemler

** 3 Maddede Call to Action | Harekete Geçirici Mesajın Önemi

Benzersiz Satış Teklifi (USP) Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır? 

USP nedir diye baktığınızda birtakım nitelikler çerçevesinde oluştuğunu görebilirsiniz. Ve hazırladığınız teklifte sunacağınız fırsatlar; diğer bir tabirle her reklam, tüketicilerde yeni bir satın alma isteği uyandırmalıdır. Yani tüketiciler firmanın ürününü spesifik bir özellik nedeniyle satın almalıdır. Ancak bu teklif rakipler tarafından sunulmamış ve sunulamayacak olmalıdır. Böylece daha etkili hale gelecektir. Yapacağınız teklif aynı zamanda yeni ve potansiyel müşteriler olmak üzere bütün kitleleri eyleme teşvik edecek harekete geçirici mesajlarla hazırlanmalıdır. 

Spesifik, kopyalanamayan ve harekete geçirici… Üç özelliğe dikkat ettiğinizde tüketicilerin satın alma kararını desteklemiş ve güçlendirmiş olacaksınız. Burada markanızı sağlam temeller üzerine yerleştirecek ve reklam kampanyalarınızın kısa vadeli değil daha sürdürülebilir olmasını sağlayacaksınız. Böylece yapacağınız unique selling proposition çalışması amacına ulaşacaktır. 

** Sabit Fiyatlarla Satışlarınızı Artırın! | İndirimsiz Satış Taktikleri

** E-Ticarette Etkili Rekabet Stratejileri

Benzersiz Satış Teklifi (USP) Ne İşe Yarar? 

Benzersiz satış teklifi ne işe yarar diye araştırdığınızda bu teklifin satışlarınız ve müşteri trafiğiniz üzerinde doğrudan etkisi olduğunu görebilirsiniz. Doğru şekilde oluşturacağınız teklif satın alma niyeti olmayan müşterileri dahi alışverişe teşvik edecektir. Böylece aylık ve yıllık satış ile gelir hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olacaktır. İstediğiniz sonucu ede edebilmek için teklif hazırlarken kendinizi alıcı yerine koymalı, ürününüzü diğer ürünlerden farklı kılan özellikleri bulup öne çıkartmalısınız. Aynı zamanda müşterilerinizin ne istediğini iyi anlamalı ve kendinize ona göre bir yol çizmelisiniz. Bu amaçla zayıf ve güçlü yönler, tehditler ve fırsatlar yani SWOT analizi yapabilirsiniz. Örneğin bir kargo şirketi olarak faaliyet gösteriyorsanız hızlı teslimat ve kolay iade özellikleri sizin güçlü yanınız olabilir. 

** İnternetten Satış Yapmanın Püf Noktaları

** Dijital Pazarlama ve En Çok Kullanılan Reklam Modelleri

Benzersiz Satış Teklifi (USP) Nasıl Hazırlanır? 

Benzersiz satış teklifi nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını bulmak için ürün özellikleri, yerleştirme stratejisi, fiyat yapısı ve tanıtım stratejisi; yani 4P unsurlarına dikkat etmelisiniz. Burada hangi ürünleri ve hizmetleri satıyorsanız ‘işletmenize faydası nedir, hedef kitleniz kim, müşteri odaklı iş hedefi nedir’ sorularına cevap vermelisiniz. Bunun ardından hedef kitlenizin sorununu en iyi şekilde anlamalı ve ürün ya da hizmetinizin bu sorunu çözüp çözmediğini açıklamalısınız. Farkınızı belirlemeli ve yapacağınız teklifin müşteriler için bir taahhüt olduğunu unutmamalısınız. Burada yaratıcılığınızı ortaya koyarken konsept yaratabilir ya da birden fazla sayıda mal ve hizmeti birleştirerek yeni bir ürün ortaya çıkarabilirsiniz. 

** E-ticaret Sitesi İlk 9 Satış için Taktikler

Benzersiz Satış Teklifinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? 

Benzersiz satış teklifinin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi edinmeniz süreci doğru yönetebilmeniz açısından yarar sağlayacaktır. Benzer ürünler ile dolu bir pazarda kendi ürünlerinizi öne çıkarmanız, sizi müşterilerin gözünde farklı kılacaktır. Böylece insanları sizden alım yapmaya ikna edebilirsiniz. Ancak teklif sürecini yanlış ya da yetersiz şekilde idame ettirirseniz bu durum kötü bir imaj sergilemenize yol açabilir. Ürününüz için çok yüksek ya da çok düşük fiyatlar belirlemeniz bile sizi hedefinizden uzaklaştıracaktır. Bu nedenle süreç boyunca analizlerinizi dikkatli şekilde yapmalı, gerektiğinde bilgili ve deneyimli kişilerden yardım almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X