E-Ticaret

İş ve Proje Yönetimi için Trend Yönetim ve Takip Araçları

İş ve proje yönetimi ilk başlarda kolay gibi görünse de işiniz ilerledikçe bu daha zor bir hal alacaktır. Özellikle büyüme eğiliminde olan çok sayıda girişimde, yönetim ciddi bir sorun haline gelmektedir. Eğer bölge bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız planlamanızı baştan sıkı tutmalısınız. Ayrıca verimliliği her zaman yüksek tutmak adına iş ve proje yönetim araçları kullanmalısınız.

Seçeceğiniz proje yönetim araçları ile yaptığınız işlerin durumunu daha iyi şekilde takip edebilir, şirket içindeki işlerin aksamadan yürütülmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle dijital ortamdan iş ve ekip yönetimi yapmanıza katkıda bulunan bu araçlar zaman kaybına neden olan toplantıların önüne geçecektir. Kullanacağınız araçla platform üzerinden görev tanımlaması yapabilir, iş yükü ve performans seviyesini daha iyi analiz edebilirsiniz. Bu gibi avantajları elde etmek isteyenler tarafından yaygın olarak kullanılan proje yönetim araçları ise şu şekildedir:

Bkz. **E-Ticaret Sitesi için Şirket Kurmak

Wrike

Masaüstü cihazları ile iOS ve android yüklü cihazlarda da çalışabilen Wrike proje yönetim ve ekiplerinin birlikte çalışmalarına katkıda bulunan bir yazılımdır. Ücretli olan bu yazılımın ödemeleri 9,90 dolardan başlamaktadır. 

*2021 yılı fiyat verileri baz alınmıştır.

Kullanacağınız Wrike yazılımı ile görev sıralamalarını rahatça belirleyebilir, sürükle bırak özelliğinin olması sayesinde platformda rahatça düzenleme yapabilirsiniz. Kullanıcı dostu olan bir arayüze sahip olması sayesinde yazılımı kullanmanız daha kolay olacaktır.

Tek bir panel aracılığıyla bütün verilere erişebilmenizi sağlayan Wrike detaylı raporlama ve analiz yapmanızı sağlar. Aynı zamanda bu uygulama ile e-posta pazarlama ve CRM gibi çeşitli araçlarla entegrasyon yapabilirsiniz. Bu durum size kullanım avantajı sağlayacaktır.

Bkz. **Şahıs Şirketi Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Monday

Sade ve kullanışlı bir arayüze sahip olmasıyla bilinen Monday farklı renklere sahip olmasıyla daha kolay anlaşılmaktadır. Sıklıkla kullanılan bu proje yönetim aracı küçük ya da büyük fark etmeksizin bütün ekipler için uygundur. Kullanacağınız Monday uygulamasının fiyatlandırması kullanıcı sayısına bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Proje yöneticilerine yönetim araçları ve hazır şablonlar sunan Monday ile görev akış tablonuzda çeşitli düzenlemeler ve kişiselleştirmeler yapabilirsiniz. Platform üzerindeki görevlere farklı renkler atayarak bu sayede görev yönetimini daha kolay hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda proje içindeki zaman akışını kişisel takvime ekleyerek işlerinizin daha planlı olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Monday ile konuma bağlı olarak oluşturulan projelerde harita görünümü özelliğinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede takibiniz daha rahat olacaktır.

Bkz. **B2B Pazarlamada Dünyaca Ünlü 3 Büyük Şirket

Trello

İş ve proje yönetimi araçları arasında yer alan ve bulut tabanlı olan Trello liste odaklı görev oluşturmanızı sağlar. Basit ve kullanışlı bir tasarımı bulunan bu uygulamanın diğer pek çok araçtan en önemli farkı ücretsiz bir plana sahip olmasıdır. Ancak kapsamlı özelliklere ulaşmak istediğiniz takdirde ücret ödemeniz gerekmektedir. İsterseniz business ya da enterprise paketleri satın alarak en geniş özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Sıklıkla kullanılan Trello içerisinde farklı takımlar için: 

  • Yönetim, 
  • Sürükle bırak özelliği, 
  • Hem masaüstü hem de mobil cihazlar için kullanım, 
  • Üçüncü parti uygulamalar ile entegrasyon yapabilme, 
  • Sınırsız listeler, 
  • Kartlar ve kişisel panolar 

gibi özellikler bulunmaktadır. Ayrıca Trello içinde bulunan oylama sistemi sayesinde projelere yorum yapabilir ya da not bırakabilirsiniz.

Bkz. **Uzaktan Çalışma Nedir? | Avantajları ve Dezavantajları

Asana

En eski ve en çok bilinen proje yönetim araçları arasında yer alan Asana pek çok işletim sisteminde çalışabilmektedir. Uygulamanın hem ücretsiz hem de ücretli sürümü bulunmaktadır. Bunlardan istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Asana içerisinde Outlook, Gmail ve buna benzer 100’den fazla entegrasyon mevcuttur. Aynı zamanda; 

  • 50’den fazla hazır şablon, 
  • Yapılacaklar listem özelliği, 
  • Şirkete ait verileri CSV dosyası ile dışarıya aktarma, 
  • Kritik metrikler için özel olarak hazırlayabileceğiniz ayarlar, 
  • Görev akış sayfanızda farklı görüntüleme özellikleri

gibi detaylara da Asana ile sahip olabilirsiniz. Ücretli üyelik yaptığınızda kullanacağınız özellik sayısı her zaman biraz daha fazla olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X