E-Ticaret

E-Ticarette Hız ve Kalitenin Önemi

E-ticarette hız ve kalite son derece önemli olup bu sayede aylık ve yıllık hedeflerinize daha çabuk şekilde ulaşabilirsiniz.

Kalite ve hız e-ticaret siteniz için olmazsa olmazlar arasında yer almalıdır. Böylece siteniz için müşteri memnuniyeti ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanacaktır. Bu durum size beraberinde iyi hedef kitle analizi ve yoğun ziyaretçi trafiği getirecektir.

Genellikle tüketiciler bir ürünü satın almadan önce birkaç dakikalık bir süreçten geçerler ve bu süre içerisinde onları etkileyebilmeniz sitenizin özelliklerine bağlıdır. Ziyaretçileri satın almaya teşvik edebilmenizin temel yolu sitenizin hızı ve ne kadar kaliteli olduğudur. Bu nedenle web sitenizi pek çok açıdan optimize hale getirmelisiniz. Bunun için doğru pazarlama çalışmaları yapmalı ve iyi bir içerik stratejisi geliştirmelisiniz.

İlgili makale: 

** En İyi ve Güvenilir Site Hız Testi Araçları

** Hızlı ve Sınırsız Kullanım Sunan Hosting Nedir?

E-Ticarette Kaliteli İçerik Neden Önemlidir?

E-ticarette kaliteli içerik sayesinde tüketicilerinizin farkındalığını artırabilirsiniz. Kullanacağınız dolu ve özgün içerikler ile arama motorlarında üst sıralarda yer alabilir, ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri onlara sunabilirsiniz. Bunun öncesinde piyasa ve tüketici araştırması yapmanız yararınıza olacaktır.

Kullanacağınız içerikler ile sitenizi ziyaret eden kişileri satın almaya teşvik edebilir, takiplerinizi ve etkileşimlerinizi artırabilir, sitenizin SEO değerini yükseltebilir, markanıza daha fazla güven duyulmasını sağlayabilirsiniz. Markanıza özgü olacak şekilde üreteceğiniz içerikler işinize verdiğiniz önemin başkaları tarafından da fark edilmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda SEO çalışması yapmanız web sitenizin sizinle aynı anda hizmet veren firmaların önüne geçmesine katkıda bulunacaktır. Bu gibi avantajları elde etmek için içeriklerinizin detaylarına özen göstermelisiniz. Dikkat çekici video ve görseller kullanabilir, özgün içerikler oluşturabilirsiniz.

İlgili makale: 

** İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

E-Ticarette Hızın Önemi Nedir?

E-ticaret sitenize erişim hızı her zaman en iyi seviyede olmalıdır. Mobil üzerinden erişim sayısı da sürekli arttığından sitenizin bu iki erişim türüne de mükemmel derecede dönüş yapabilmesi gerekir. Bu amaçla birkaç öneriyi dikkate alıp ilerleyebilirsiniz. Müşterilerinize kusursuz bir deneyim yaşatmak adına gelişen teknolojik imkanlardan yararlanabilirsiniz. Genellikle bir siteye aşırı yüklenme olduğunda sıklıkla hata vermektedir. Kullanıcı dostu arayüzüne sahip siteniz varsa ve kolay taranıp yüklenebiliyorsa ziyaretçilerinizin memnuniyeti her zaman daha yüksek olacaktır. Sitenizi ilk kez ziyaret eden birine yüksek hızda performans sunmanız sizi her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. Bu hız optimizasyonunu sağlamak için çeşitli yollar deneyebilirsiniz.

İlgili makale: 

** Siteler için SEO ve Yerel Dizin Neden Önemlidir?

** Bilmeniz Gereken SEO Terimleri

E-Ticarette Hızı Arttırmak için Neler Yapılmalıdır?

E-ticarette hızı artırmak için ilk olarak sitenizin boyutunu azaltabilirsiniz. Bunun için sitenizde bulunan javascript kütüphanesi, görseller ve CSS kodlama gibi bileşenleri kullanabilirsiniz. Pek çok sitede kullanılmayan ve siteyi boş yere yoran kodlar mevcuttur. En az görsel optimizasyonu kadar önemli olan kod optimizasyonu için bu gereksiz kodlamalardan arınmalısınız. Eğer sitenize giriş hızı üç saniyeden fazla ise bu durumda ziyaretçilerinizin memnuniyetinde azalma görebilirsiniz. Bu durum mobil girişler için birkaç saniye daha fazladır.

İlgili makale: 

** Satışlarınızda Hızlı Artış Sağlayacak En İyi E-Ticaret Kampanya Örnekleri

Hızınızın ne durumda olduğunu doğru analiz edebilmek için sürekli takip yapmalı ve elde ettiğiniz sonuçları bir kenara not etmelisiniz. Bunu yapabilmek adına GT metrix, Pingdom, Yahoo’dan Yslow ve Google’dan PageSpeed Insights gibi siteleri kullanabilirsiniz. Buralardan yapacağınız hız testlerinde elde edeceğiniz sonucun yüz üzerinden ortalama 85 olması önerilmektedir. Bunların yanı sıra sitenizin maksimum hızda kullanılmasını sağlamak amacıyla görsel optimizasyonu yapmalı, Lazy Load ve CACHE kullanmalı, sunucu yönlendirmesi ve CDN depolaması yapmalısınız. Her bir öneriyi en iyi ve doğru şekilde uygulamak adına bu alanlarda uzman olan Kobisi’den destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X