E-ticaret sitesi kurmak konusunda halen daha kararsızlık mı yaşıyorsunuz? Karar verme sürecinde etkili olacak bir yazıyla sizlerleyiz. E-ticaret siteleri kısa süre içerisinde hızla büyüyen bir ivme kazandı. Öyle ki -en çok bilinen firmalar da dahil olmak üzere- hemen tüm işletmeler e-ticaret sitesi sahibi oldu. Fiziki mağazaların yerini sanal pazar yerleri, çevrimiçi ürün satış noktaları aldı.
Aklınızda şu düşünce olabilir; “Onlar zaten satış yapan bilinen markalar, web sitesi kurmaları kolay. Site kursak bile biz nasıl müşteri bulacağız?”. Web sitesi kurmak da yeni müşterilere ulaşmak da aslında çok kolay!
** E-Ticaret Sitesi için Şirket Kurmak
Fiziki mağazanız olsun veya olmasın, ürün satma fikriniz varsa beklemenizi gerektiren bir neden yok. Gün geçtikte fiziki mağazacılığın yerini daha fazla alan e-ticaret siteleri, satış ve pazarlama taktiklerine yeni bakış açıları getirdi. Yerel müşteri kitlesi ile yetinmeyen çevrimiçi mağazacılık sayesinde yurt içinde her şehre ulaşabileceğiniz gibi yurt dışına da satış yapabilirsiniz. Depo alanının yetersiz olması, dükkanın açık olduğu saatler satış yapabilme veya tatilinden ödün verip iş yerine gitme gibi sizi kısıtlayabilecek birçok etmeni geride bırakabilirsiniz. Hangi ürünü satacağınıza karar vermeniz ve sanal bir şirket sahibi olmanız tüm bu ayrıcalıklara ulaşmanızı sağlar.
** Şahıs Şirketi Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
** E-Ticaret Sitesi mi Fiziki Mağaza mı?
E-ticarette Öne Çıkan Sektörler
E-ticaret sitesi kurmak istiyorsunuz fakat nasıl başlayacaksınız? Yıllardır işlettiğiniz bir dükkanınız varsa işiniz daha kolay olacaktır. Çünkü hazırda bir tedarikçiniz vardır ve zaten ne satacağınızı biliyorsunuz. Sıfırdan başlayacaklar olanlar veya sektör değiştirmek isteyenler için ise ilk adımı atmak çok önemli.
Karar verme aşamasında birkaç deneme yapabilir, ürün seçiminizi değiştirebilir, tek bir ürüne odaklanabilir veya birden fazla sektöre katılabilirsiniz. Sektör bazında inceleyecek olursak çevrimiçi giyim mağazaları en çok rağbet gören pazar yerlerinde biridir. Aynı şekilde takı ve ayakkabı sektörü de ilgi görmektedir. Yaşamın en büyük ihtiyaçlarından olan yemek ve su için de yine çevrimiçi alışveriş siteleri öne çıkmaktadır. Eğer herkesin ulaşabileceği pazar yerlerinden ziyade daha spesifik alanların peşindeyseniz en trend niş ürün önerilerine bakabilirsiniz.
** 8 Adımda Online Mağaza Nasıl Açılır Rehberi
E-Ticaret Sitesinin Sunduğu Avantajlar
Fiziki mağaza ile e-ticaret mağazaları arasında belirgin farklar vardır. İşte bu farklı noktalar nedeniyle e-ticaret sitesi kurmalıyız!
** Adım Adım E-Ticaret Sitesi Oluşturma Kılavuzu
** Sermayesiz Alışveriş Sitesi Kurulur mu?
Müşteri Sayısında Sınır Yok
E-ticaretin en faydalı tarafı daha çok kullanıcıya ulaşabilmektir. Tanıdığınız veya hiçbir zaman göremeyeceğiniz kişiler aslında sizin potansiyel müşterilerinizdir. İstanbul’da ya da Ardahan’da yaşıyor olmanız fark etmeksizin hedef kitlenizi sürekli olarak geliştirebilir, ürün satışlarınızı artırabilirsiniz.
** Online Satış Sitesi Kurmak için İhtiyacınız Olan 5 Şey
** Online Alışveriş Sitesi Kurmak Neden Önemlidir?
7/24 Durmaksızın, Anında Satış
Fiziki mağazacılığın dezavantajlarının başında saat sınırı geliyordu. Sabah 08.00 akşam 08.00 12 saat çalışsanız dahi müşteri kaçırma ihtimali vardır. E-ticaret sitesinde ise interneti olan herkes, her an size ulaşılabilir. Ürün stoklarınız yeterli ve siteniz açık olduğu müddetçe satış yapmaya devam edebilirsiniz.
Üstelik ürün satışı sırasında ikna etme veya ürün tanıtma gibi prosedürlere girmenize gerek yoktur. Kullanıcı gelir, sayfadaki ürünleri, fiyatı ve açıklamaları inceler, satın alıp alamayacağına karar verir.
** E-Ticaret Sitesinde Ürün Satışlarını Artıracak Yöntemler
Kolay Ürün Takibi
Stok takibi zorluğu da çözüldü. Mağazası olanlar bilir; akşam, hafta sonu, ay sonu kontrolü derken ürün sayımları bitmezdi. E-ticaret sisteminde kullanacağınız entegrasyonlar ile hem ürün takibini hem de cironuzu rahatlıkla takip edebilirsiniz.
** E-Ticarette Bilinmesi Gereken Terimler: SKU (Stok Kodu) Nedir?
** E-Ticaret Ödeme Entegrasyonları
Azalan Giderler Artan Kâr Payı
Çevrimiçi satış yaptığınızda birçok gider ortadan kalkar. Bir dükkanın başlıca giderleri; faturalar, personel maaşları, kira, dekorasyon masrafları yer alır. E-ticaret siteniz olduğunda külfetli ve sürekli giderler yerine daha cüzi miktarlarla karşılacaksınız. Bunlar; teknik donanım ve yazılım desteği, domain ve hosting alma, sanal şirket kurma masraflarından oluşur. İşleriniz büyüdükçe personel ihtiyacı da duyabilirsiniz tabii. Her halükârda kâr payını hesap ettiğiniz takdirde elde edeceğiniz avantajların ne kadar çok olduğunu görebilirsiniz.