E-Ticaret

Online Alışveriş Sitesi Kurmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Online alışveriş sitesi veya bilinen adıyla e-ticaret sitesi kurmadan önce dikkat etmeniz gereken ve uygulamanız gereken bazı prosedürler bulunuyor. Sizin için tüm önemli noktaları yazımız toparladık. Yazının sonunda ise en kolay yoldan nasıl online alışveriş sitesi sahibi olacağınızı açıklayacağız. Keyifli okumalar!

Önce Ürün, Sonra Plan!

Online mağaza açmayı düşünürken, tabii ki satışını yapmayı planladığınız ürünü de kararlaştırmışsınızdır. Ancak biz yine de uyarımızı yapalım. Ürünü belirlerken mutlaka niş ürün olup olmadığını araştırın, potansiyel kitlesi var mı bir bakın. Eğer rekabeti alanı ve rakibi çoksa, rakiplerin önüne geçmek biraz zor olabilir. Bu yüzden ürünü ve ürün pazarını iyice araştırmalısınız.

Ürüne kesin olarak karar verdikten sonra da iş planınızı oluşturun. İş planı yapmak; ne zaman ne yapacağınıza, hangi yöntemi izleyeceğinize, iş takibi yapmanıza, neyi yapıp neyi yapmadığınızı öğrenmenize yardımcı olur. E-ticaret sektöründe emin ve sağlam adımlarla ilerlemek istiyorsanız, iş planına önem vermeli ve planlara sadık kalarak yaşamalısınız.

Altın Kural: Şirket Sahibi Olmak

Şahıs veya limitet şirketi kurmadan e-ticaret sitesi kuramazsınız. Çünkü internetten satış yaptığınızda vergi yükümlülüğünüz doğacağı ve sanal POS kullanacağınız için, şirket sahibi olmalısınız. Ama sitenizde sadece ürün sergilemek istiyor, satış yapmak istemiyorsanız şirket kurmanıza gerek yok. 

Bonus Bilgi: Bazı sanal pazar yerleri, şirket sahibi olma şartı aramadan bireysel satış yapmaya olanak tanıyor. Bu pazar yerlerinde de mağazanızı açarak, satış yapabilirsiniz.

Pazarı Araştırın ve Müşterileri Tanıyın

Eğer hiç bilmediğiniz bir sektöre adım atıyorsanız, öncelikle pazar araştırması yapmalısınız. Rakipleriniz kimler, pazarlama stratejileri neler, ne kadar başarılılar gibi daha pek çok soruya yanıt aramalısınız. Rakip analizi kadar hedef kitleyi tanımak da son derece önemli. Müşteriler nelerden hoşlanıyor, en çok hangi ürüne yoğun talep gösteriyorlar, hangi reklam kampanyalarına ilgi gösterip hangilerine tepki vermiyorlar, bu sorulara da mutlaka yanıt vermelisiniz. Ancak bu yöntemlerle e-ticaret sektöründe fark yaratıp başarılı olabilirsiniz.

Hayat Kurtaran Reklam Stratejileri

Reklam stratejileri ve kampanyaları oluşturabilmek için ön çalışma yapılması gerekiyor. Yani markanız nasıl bir reklam politikası izleyecek, reklam bütçesi ne kadar olacak, hangi reklam ajansıyla çalışacaksınız bunlara önceden karar vermelisiniz. Bu sayede plana uygun hareket edebilir ve sonradan radikal kararlar almak zorunda kalmayabilirsiniz.

Kobisi Online Alışveriş Sitesi ile Fark Yaratın!

Online mağaza sahibi olurken kaliteli hizmet almak, uzman ekiplerle çalışmak, her alanda profesyonel destek almak istiyorsanız Kobisi size bu fırsatları sunuyor. Pek çok hizmeti de ücretsiz sunan ve aylık ödeme yapmanıza olanak tanıyan Kobisi ile daha önce tanışmış mıydınız? Eğer tanışmadıysanız hâlâ geç kalmış sayılmazsınız. Uygun e-ticaret fiyatları sunan Kobisi, herhangi bir taahhüt vermeden online mağaza sahibi olmanıza yardımcı oluyor. Tabii ki dilediğiniz zaman da anlaşmayı sonlandırabilirsiniz. 

Dileyen herkesin e-ticaret sitesi sahibi olmasını ve bu hizmetten uygun fiyatlarla yararlanmasını isteyen Kobisi, 15 gün boyunca ücretsiz online mağaza açma deneyimini de yaşatıyor. Siz de Kobisi’yi tanımak ve mutlu Kobisi müşterilerinden biri olmak istiyorsanız, siteyi ziyaret etmeyi unutmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X