Sosyal Medya

Twitter Paylaşım Fikirleri | E-Ticarette Twitter Kullanımı

E-ticaret firmaları için reklam çalışmaları potansiyel müşterilere ulaşmak ve marka bilinirliğini artırmak açısından son derece önemlidir. Özellikle bu alanda yapılan sosyal medya çalışmaları dünyanın dört bir yanında bulunan kişilere ulaşma imkanı verir. Bu platformlar içerisinde yaygın şekilde kullanılan Twitter için trafik yaratabilmek adına etkili paylaşımlar yapabilirsiniz. Bunun için Twitter paylaşım fikirleri hakkında araştırma yapabilir ve bunlardan yararlanabilirsiniz.

Ürün ve marka tanıtımınız için Twitter platformu son derece etkili olacaktır. Burada rakip firmaların ziyaretçi trafiğini arttırmak adına ne tür çalışmalar yaptığını daha net şekilde görebilirsiniz. Bunlardan ilham alarak mevcut ziyaretçi sayınızı arttırabilir, farklı kitlelere erişebilirsiniz. Bunun için mutlaka yeni fikirlere göz atmalısınız.

Bkz. **E-Ticaret Firmanızı Öne Çıkaracak Marka Pazarlama Taktikleri

Twitter Paylaşımları için Öneriler

Etkili bir sosyal medya pazarlaması yapmak istiyorsanız uzmanlar tarafından verilen Twitter paylaşım fikirleri sizin için yol gösterici olacaktır. En çok ilgi gören öneriler şu şekildedir:

Bkz. **E-Ticarette Kullanabileceğiniz Sosyal Medya Yarışmaları

1. Ürün Tanıtımı Yapabilirsiniz

Ürünlerinizi daha fazla kişiye tanıtmak ve ulaştırmak istediğinizde Twitter platformu sizin için en uygun yöntemlerden biri olacaktır. Bu amaçla ürün videoları, fotoğraflar ve metin içeriklerinden destek alabilirsiniz. Hazırlanan içeriklerin her birini Twitter hesabından paylaşarak etkileşimi arttırabilirsiniz.

2. Sizden Bahseden Olduğunda Cevap Verin

E-ticaret firmaları, Twitter ve benzeri platformları takipçileriyle etkileşime geçmek ve daha fazla kişiye ulaşmak amacıyla kullanabilir. Bunun için Twitter’da size soru soran, sizden bahseden ya da sizinle ilgili yorum yapan kullanıcılar olduğunda bunlara en hızlı şekilde geri dönüş yapmalısınız. Bu sayede paylaşımlarınızı daha çeşitli hale getirebilir ve ziyaretçilerinizin memnuniyetini arttırabilirsiniz. Takipçilerinizle ne kadar fazla iletişim halinde olursanız iletişiminiz de o kadar güçlenecektir.

3. Fırsat ve Kampanya Duyuruları Yapın

Daha fazla kişiye ulaşmak ve hizmetlerinizde ilgili bilgi vermek için Twitter platformundan destek alabilirsiniz. Özellikle kampanyalarınız, bunların süreleri ve kampanya koşulları gibi bilgileri metin olarak paylaşarak etkileşimi arttırabilirsiniz. Bu sayede sosyal meydanın avantajlarından yararlanabilir, daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Bkz. **Sosyal Medya Stratejinizi Optimize Etmek için Kullanabileceğiniz 8 İpucu

4. Blog Yazıları Kullanın

İnsanların ilgisini çekecek blog yazıları hazırlayıp bunları çok sayıda kişi tarafından okunur hale getirmek adına Twitter’dan destek alabilirsiniz. Kullandığınız blog sayfasına link yönlendirmesi yaparak bunu Twitter aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Yapacağınız yönlendirme ile daha fazla kişinin sitenize gelmesine ve diğer içeriklerinizle ilgilenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

5. İlham Veren Metinler ve Görseller Kullanın

Görsel içerikler ve ilgi çekici metinler insanların size yönlenmesini sağlayacaktır. Kullanıcılar arasında daha fazla etkileşim yaratmak istediğinizde ve oluşturduğunuz twitlerin çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılmasını istediğinizde görsel detaylardan yararlanabilirsiniz. Sosyal mecralarda görseller ve mesajların en çok ilgi gören içerik türlerinden biri olduğunu unutmamalısınız. Bu durumu siteniz için avantaja çevirebilir ve gün geçtikçe daha çok kişiye hitap edebilirsiniz.

Bkz. **Dijital Pazarlama ve En Çok Kullanılan Reklam Modelleri

6. Sektörler be Şirketinizle İlgili Güncel Gelişmeler Paylaşın

Sektörle alakalı gelişmeler, şirketinizin kilometre taşları ve elde ettiği başarılar, yeni ürün ve hizmetlerinizle ilgili haberler kullanıcıların dikkatini çekecektir. Bunları Twitter hesabınızda paylaşabilir, blog yazısına çevirerek insanlara sunabilirsiniz.

7. Diğer Sosyal Medya Hesaplarınızı Tanıtın

Twitter paylaşımları yaparken diğer sosyal medya hesaplarınız ile ilgili bilgi verebilir ve insanların o platformlara yönlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yaparken diğer hesaplarınızda ne tür içerikler paylaştığınızla ilgili açıklamalar yaparak insanlarda etkileşim yaratabilirsiniz.

Bkz. **YouTube SEO Teknikleri 2020 |YouTube SEO’nuzu Optimize Etmek için 9 İpucu

8. Takipçi Paylaşımlarına Önem Verin

E-ticaret firmaları için takipçi sayısı önemli olup bu takipçilerinizin yaptığı paylaşımları retweet ederek sosyal kanıt çalışmalarınıza destek olabilirsiniz. Bu tarz uygulamalar kullanıcıların kendilerini değerli ve mutlu hissetmelerini sağlayacaktır. Böylece yeni kitlelere ulaşmanız da daha kolay olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X