E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri Kış Sezonu için Neler Yapmalı?

Eylül ayının gelmesiyle birlikte, resmen kış sezonuna adım atıldı. Kış sezonu gelirken, e-ticaret siteniz de hazır olmalıdır. Black Friday zamanı yaklaşırken şimdiden hazırlıklarınızı yapmalı ve bu dönemi çok iyi değerlendirmelisiniz. Bugünkü yazımızda, e-ticaret firmaları kış sezonuna yönelik hangi çalışmaları yapmalı, nasıl hazırlanmalı, detayları ile açıklayacağız. 

E-ticaret sitelerinin başarısı, kullanıcı deneyimi ile doğru orantılıdır. Kullanıcı deneyimini geliştirmek, iyileştirmeler yapmak, altyapı çalışmaları yapmak gereklidir. Bu sayede, e-ticaret sitenizde herhangi bir sorunla karşılaşmadan müşterilerinize kaliteli hizmet sunabilirsiniz.

1. Kış Sezonu Ürünlerini Hazırlayın ve Kampanyalar Oluşturun

 Kış sezonuna girerken ilk olarak ürünlerinizi hazırlamalısınız. Yeni bir kreasyonla müşterilerinizin karşısına çıkarsanız; hem farklılık yaratabilir hem de müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz. Tabii ki tek başına yeterli değil. Yeni ürünlerinizi de kapsayan kampanyalar oluşturmalısınız. Satışlarınızı arttırmaya yönelik kampanyalarla, mağazanızı ön plana çıkarabilirsiniz.

Ürünleri ön plana çıkarabilmek için yeni bir fiyatlandırma politikası belirleyebilirsiniz. 2. ürüne ekstra indirim, sepette kampanyalar, 3 al 2 öde tarzı kampanyalar oluşturabilirsiniz.

2. Mobil Kullanılabilirliğini İyileştirin

Müşterilerin pek çoğu artık mobil üzerinden alışveriş yapıyor. Bu nedenle, sitenizin mobil kullanılabilirliğini test etmeli ve eğer düşükse, iyileştirmeler yapmalısınız. Örneğin; ürünleriniz mobilde nasıl gözüküyor, butonlar birbirine çok mu yakın, tıklamalar kolay mı, görseller birbirine karışıyor mu, sitenizin mobilde hızlı yükleniyor mu, gibi konularda araştırmalar yapmalısınız. Bu doğrultuda da çalışmalar yapmalısınız. 

Not: Mobil kullanılabilirlik konudaki pek çok bilgiye Search Console üzerinden ulaşabilirsiniz.

3. Site Yüklenme Hızını Test Edin

E-ticaret sitelerinin ana sayfa ve ürün sayfası yüklenme hızı son derece önemlidir. Eğer siteniz 7 saniyeden daha uzun sürede yükleniyorsa, muhtemelen çok fazla müşteri kaybediyorsunuz demektir. Yani pek çok kullanıcı siteniz açılmadığı veya geç yüklediği için sitenizi ziyaret etmeden terk ediyor demektir. Bu sorunu mutlaka çözmelisiniz. Eğer ertelerseniz, daha çok müşteri kaybedebilirsiniz. 

Site yüklenme hızını ve mobil kullanılabilirlik yüzdesini PageSpeed Insights ile öğrenebilirsiniz. Bu verileri detaylı olarak analiz etmeli ve hemen harekete geçmelisiniz.

Aşağıdaki yazılar da ilginizi çekebilir:

4. Altyapı Çalışmaları Yapın

E-ticaret siteniz her türlü müşteri yoğunluğuna hazır olmalı. Sitenizin ani trafikleri kaldırabilmesi ve site çökmesi gibi durumlarla karşılaşılmaması için, altyapı çalışmaları yapmalısınız. 

5. Kullanıcı Deneyimini Artırın

Kullanıcı deneyimini artırmak, müşterilerinizin sitesinden memnun kalması ve yeniden sitenizi ziyaret etmesi için gereklidir. Bu konuda uzman biri ile çalışarak, kullanıcı deneyimini nasıl geliştireceğinize dair çalışmalar yürütmelisiniz. 

Kullanıcı deneyimini nasıl artırmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki yazılarımızı okuyabilirsiniz:

6. Reklam Çalışmalarına Yatırım Yapın

Yeni ürünler ve kampanyaların yanında, dijital reklam çalışmalarına da yatırım yapmalısınız. İlk olarak alanında uzman kişiler veya bir ajansla anlaşmalı ve sonrasında da bütçe ayırmalısınız. Dönemsel olarak reklam bütçenizi arttırıp azaltmalı, etkili reklam stratejisi oluşturmalısınız. Ancak reklam kampanyaları kesinlikle hafife alınmamalıdır. Mutlaka uzman kişilerle çalışmayı ve bir plan oluşturmayı atlamamalısınız. 

Dijital reklam kampanyaları ile ilgili tüm bilgilere ulaşmak için yazılarımıza bir göz atın:

7. Sosyal Medyaya Ağırlık Verin

Sosyal medya kullanımı, hemen hemen her işletmenin önem vermesi gereken bir noktadır. Müşterilerinizin büyük bir çoğunluğunun sosyal medya platformlarında günde ortalama 2 saat geçirdiğini düşünürseniz, bu platformların ne kadar önemli olduğunu daha net anlayabilirsiniz. Bu nedenle de kış sezonuna yönelik sosyal medya paylaşımları yapmalı ve bu mecralarda reklamlarınızı yayınlamalısınız.

Sosyal medyanın önemine ve nasıl etkili kullanılacağına dair tüm önemli bilgileri yazımızdan öğrenebilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X