SEO

E-Ticaret Sitesi için Anahtar Kelime Araştırması | Bölüm 2

E-ticaret sitenizde uygulayabileceğiniz etkili SEO taktikleri için hazırladığımız ilk yazımızda Google Analytics, Google Search Console kullanımı ve HTTPS yapısının öneminden -yani site güvenliğinden- bahsetmiştik. Bu sefer biraz daha detaya inerek site içerikleri için anahtar kelime nasıl belirlenir ve hangi SEO çalışmaları yapılmalı, sorularını ele alıyoruz. 

Önceki yazıya buradan ulaşabilirsiniz: Organik Trafik Takibine Yardımcı 3 SEO Taktiği |Bölüm 1

Etkili Anahtar Kelimeleri Belirleyin!

Temel bilgileri edindiğimize göre bir sonraki adım SEO stratejisi belirlemekten geçiyor. Herhangi bir çevrim içi ağda yer alan işletmeler SEO’sunu geliştirmek istediğinde; web sitesi, ürünler veya hizmetler dahilinde öne çıkmak istediği anahtar kelimeleri optimize etmelidir. Arama motorunun optimize aşamasına geçmeden önce ise anahtar kelime ne işe yarar, doğru anahtar kelimeler nasıl bulunur, sorularına cevap verebilmeniz gerekir. 

Anahtar kelime araştırması ve ücretsiz keywords tool’ları için okuyabileceğiniz blog yazılarımız:

** Anahtar Kelime Araştırması Yapmak için 5 Ücretsiz Araç

** E-Ticaret Siteleri için Anahtar Kelime Bulma Yolları

Anahtar Kelimeler Ne İşe Yarar?

Web sitenizde yayınlayacağız içeriklerin ne kadar önemli olduğunu duymuşsunuzdur. İlk defa duyuyorsanız da bu içeriklerin önemini bilmeli ve nasıl kullanılacağını öğrenmelisiniz. 

Paylaşacağınız içerikler ürün ve hizmetleriniz hakkında bilgiler içerir. Bilgileri verirken de kullanıcıların davranışlarını dikkate almalı ve buna göre metinler hazırlamalısınız. Ve bu aşamada devreye anahtar kelimeler girmektedir. Anahtar kelimeler, web siteniz hakkında önce Google’a sonra da kullanıcıya bilgi veren yapıdır. Örneğin herhangi bir arama motoru üzerinden tişört modellerine bakmak istiyorsunuz diyelim. Ne yaparsınız?

Kullanıcıların yaptığı aramaları görmek için Google vb. arama motorları üzerinden yazdığınız kelimelerin varyasyonları çıkar. Örneğin, ‘tişört’ ve ‘tişört modelleri’ kelimelerini dikkate alalım. Görsellerde de göreceğiniz üzere kelime özel kelime grupları ile karşılaşıyoruz. Ancak bu şekilde yapılan aramalarda aradığınız kriterlere tam olarak uyan kelimeleri bulmakta zorlanabilirsiniz. En etkili kelimeleri ve benzerleri bulmak için tool’dan faydalanmanız gerekir.

** Tüm Ayrıntılarıyla Kaliteli SEO Danışmanlığı

** Küçük İşletmelerin Kolaylıkla Uygulayabileceği SEO Çalışmaları

Anahtar Kelime Nasıl Seçilir?

Doğru anahtar kelimeleri bulmak ve nerede kullanacağınızı bilmek için ilk olarak müşterilerinizi tanımalı ve işletmenizden ne beklediklerini bulmalısınız. Bu sayede kullanıcıların arama motorları üzerinden hangi ürünleri aradıklarını, seçtikleri kelimeleri ve kullanıcı-marka ilişkisini daha net saptayabilirsiniz.

Aynı işlemi Google Search Console gibi anahtar kelime bulma araçları üzerinden yaptığınızda SERP performanslarını da görebilirsiniz. Ek olarak, Google arama verileri kapsamında geniş eşlemeli ve tam eşlemeli kelimeleri de belirleyebilirsiniz. Tıklama ve gösterim sayılarını baz alarak sitenizle alaka düzeyini ve arama hacimlerini saptayabilirsiniz.

** SEO’da Rakip Analizinin Önemi

** Long Tail Kelimelere Neden Önem Verilmelidir?

Anahtar Kelime Kullanımında Dikkat Edilecekler

Küçük bir işletme sahibi olan e-ticaret sitesi sahipleri için en yüksek arama hacmine sahip anahtar kelimeleri hedeflemek çoğu zaman fazladan bütçe harcamak anlamına gelir. Anahtar kelime kullanımında rekabet ortamını da göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü söz konusu stratejileri ilk defa kullanacak veya yeni tanıyor olabilirsiniz ancak halihazırda bu uygulamaları yürüten markalar bulunuyor. Özellikle pazar yerinde çok sık yer alan ürünlerle sektöre atılacaksanız farklı anahtar kelimeleri denemelisiniz. Peki hangi kelimeleri seçeceksiniz?

Arama hacmi yüksek kelimelerde rekabet edemiyorsanız dönüşüm değeri yüksek olan long tail keywords, yani uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Bu kelime grubu daha spesifik sorgularda veya soru odaklı aramalarda öne çıkmanızı sağlar. Birkaç örnekle açıklayalım. 

Geniş Anahtar Kelimeye Örnek: “Tişört”

Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeye Örnek:    Ucuz uzun kollu mavi tişört

Kırmızı polo yaka erkek tişört”

Soru varyasyonu: Ay yıldızlı tişört nerede satılır İstanbul

Görselde de görebileceğiniz üzere uzun kuyruklu anahtar kelime kullanımı çoğaltılabilir ve farklı varyasyonlar değerlendirilebilir. Yeni bir SEO taktiğine yer vereceğimiz bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X