Sosyal Medya

Linkedin Daha Fazla Kişiye Ulaşmak için İşe Yarar Mı?

Sosyal medya platformlarından biri olan Linkedin kullanıcılar tarafından daha kaliteli ve bir hedef kitleye odaklı olarak ifade edilir. Bu platformu kullanarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyorsanız öncelikle platformun temel mantığını çözmeniz gerekecektir.

Linkedin platformu içerisinde beyaz yakalılar ön plana çıkmakta olup burada eğitim seviyesi ve ekonomik alım gücü yüksek kişilerle karşılaşma olasılığınız daha fazladır. Pek çok markanın öncelikli hedefleri arasında bu kişilerle iletişim kurmak yer almaktadır.

Linkedin’i kullanmak isteyen kişiler yaşadığı yer, iş durumu, eğitim seviyesi gibi kendilerini tanıtan bilgiler ilave etmektedir. Dolayısıyla burası diğer sosyal medya platformlarından ayrılarak daha güvenli bir yer haline dönüşmektedir. Bu yönüyle B2B pazarlama türünün etkili olduğu yerlerden biri olarak kabul edilen Linkedin iş planı paylaşma, etkili içerik oluşturma, markaya özgü sayfa açma gibi özelliklerle ön plana çıkmaktadır. Marka etkileşimini sağlamak amacıyla Linkedin kullanmak istediğinizde daha fazla içeriğe ve kullanıcıya ulaşmanız mümkün olacaktır.

Linkedin’le daha fazla kişiyle irtibatta olun.

Bkz **B2B Nedir? B2C Nedir? B2B ve B2C Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bkz **B2B (Business to Business) Pazarlama Nedir?

Linkedin’le Hedef Kitlenizi Geliştirmek için Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Linkedin aracılığıyla daha fazla kişiye ulaşmak için bazı stratejileri izlemeniz gerekecektir. Burada genellikle öncelikli hedefiniz beyaz yakalıları kendinize ideal kitle olarak belirlemektir. Bu kişilere ulaşabilmek için ilgi alanı belirlemesi yapabilirsiniz. Amacınıza ulaşmak için daha fazla kişiye hitap eden paylaşımlar hazırlayabilirsiniz. Yaptığınız paylaşımların beyaz yakalılara uyum sağlaması sizi daha fazla kişi ile iletişim kurar hale getirecektir. Bunun yanı sıra şu noktalara da dikkat etmelisiniz:

Bkz **Sosyal Medya Paylaşımları Nasıl Etkili Bir Şekilde Tasarlanır?

Bkz **E-Ticarette Sosyal Medya Kullanımı |Sosyal Medya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Linkedin’le Hedef Kitlenizi Geliştirin.

1. Genel Bakış Kuralları

Linkedin platformunu ziyaret ettiğinizde kişi ve kurumlar için genel açıklamalar yapıldığını görebilirsiniz. Bu “genel bakış” alanında kullanacağınız tanımların heyecan uyandıracak ve ilgi çekecek şekilde olması gerekir. Burada marka hedeflerinizi, işleyişini, başarılarınızı ve buna benzer bilgilerinizi anlatabilirsiniz. Ancak bunu yaparken standart davranışlardan uzak olmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde size olan ilgi hedeflediğiniz noktaya çıkmayacaktır. Uygun bir metin ekledikten sonra bunu altı aylık dönemler halinde güncellemenizde yarar vardır. Ayrıca geçmişte yaşanan başarıların artık devam etmemesi ilk izleniminiz için olumsuz olabilir. Bu nedenle sürekliliğe önem vermelisiniz.

Bkz **Marka Nedir? | Etkili Bir Marka Oluşturma Adımları

Bkz **Marka Tescili Nedir? Marka Tescili Nasıl Yapılır?

2. İş İlanları Paylaşın

Paylaşacağınız her bir iş ilanı sizi daha fazla kişiye ulaştıracaktır. Eğer bu konuda sayı kısıtlamanız varsa bu durumda en çok ihtiyaç duyduğunuz pozisyonla ilgili paylaşım yapabilirsiniz. Örneğin mühendislik alanında faaliyet gösteriyorsanız finans, pazarlama gibi farklı bölümlere ait ilanlar paylaşın ve böylece hedef kitlenizin genişlemesine katkıda bulunun. Bu sayede markanız zaman içerisinde daha da bilinir hale gelecektir.

Bkz **Linkedin Nedir?

Sosyal medya, iş ilanı ve içerik paylaşımları yapın.

İş ilanları hazırlarken farklı ve detaylı ilanlar hazırlamaya özen gösterin. Kopyala yapıştır yapmak yerine iş kültürünüzü anlatan bilgiler kullanabilirsiniz. Bu amaçla esnek çalışma saatleri, evden çalışma imkanı, seyahat sıklığı, mesai durumu, rutin çalışma saatleri gibi detaylara yer verebilirsiniz.

3. Düzenli ve Kaliteli Paylaşımlar Yapın

Facebook, İnstagram gibi platformlarla kıyaslandığında Linkedin paylaşımları daha planlı ve düzenli olmaktadır. Sürekli paylaşım yapmak yerine daha az sıklıkta ve kaliteli içerikler sunmanız başarı olasılığını artıracak, hesabınızın değerini kullanıcıların gözünde yükseltecektir. Bu tür paylaşımlarda bireysel övgülerden ziyade bireysel ya da şirket başarılarına vurgu yapılmaktadır. Tüm paylaşımlarınızda hedef kitle beğenisine öncelik vermelisiniz.

Bkz **Facebook’ta Marka Yönetimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bkz **Instagram’da Hangi İçerikler Paylaşılmalı? |İçerik Önerileri

4. Yapılan Yorumlara Yanıt Verin

Linkedin kullanıcıları arasında yer alıyorsanız paylaşımlarınıza yapılan yorumlara yanıt vermek, sessiz kalmak ya da onları silmek gibi 3 seçeneğiniz vardır. Bunlar içerisinde yorumları cevaplamak sizin için en mantıklısı olacaktır. Bu sayede potansiyel müşterilerinizi görmezden gelmediğiniz ve onlara değer verdiğiniz görülecektir. Aksi durum takipçilerde olumsuz bir izlenim yaratmanıza neden olabilir.

Bkz **Müşterilere Hangi Yollarla Ulaşılmalı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X