E-Ticaret

Online Satış Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitesi ya da diğer ismi ile online satış sitesi müşterilerinize 7 gün 24 dört saat boyunca ulaşabileceğiniz ve beraberinde size pek çok avantaj getirecek bir uygulamadır. Mal ve hizmetlerinizi, yurt içi ve yurt dışı dahil olmak üzere, dört bir yanda bulunan insanlara kesintisiz şekilde ulaştırmanızı sağlayan bir web sitesiyle aylık ve yıllık gelir hedeflerinize kolayca erişebilirsiniz. Ancak öncelikle birkaç önemli bilgiye ve sürecin işleyişine hakim olmanız gerekir. 

Online satış sitesi kurmak istiyorum diyorsanız başlangıç aşamasında kapsamlı bir araştırma yapmalısınız. Site kurulumu için nelere ihtiyacınız olacağını öğrenmek ve bunları minimum maliyetle karşılamak adına profesyonel bir firmadan da destek alabilirsiniz. Firmalar tarafından sunulan e-ticaret paketleri ve özellikleri, e-ticarete yeni başlayanlar için birçok avantaj sağlamaktadır.

E-Ticaret Sitesi Kurmak

Ülkemizde son 10 yıllık duruma baktığınızda e-ticaret sitesi kurmak istiyorum fikrine sahip olan kişi sayısı günden güne artmaktadır. Sektörün sürekli daha fazla talep görmesini ve insanların alışveriş tercihlerini online platformlardan yana yapmasını, kendiniz için avantaja dönüştürebilirsiniz. Site kurulumu sürecinde hosting ve domain satın alma, şirket kurma, ödeme yöntemleri, kargo anlaşmaları ve daha birçok detayla uğraşmanız gerekir. Eğer bunları halletmek size zor geliyorsa kurulum için özel olarak hazırlanmış e-ticaret paketlerini tercih edebilirsiniz. İnternet satış sitesi kurmak için gerekli olan tüm özellikler paketlerin içinde yer almaktadır. Ancak her firmanın hizmet anlayışı ve paket içeriği farklı olacağından karar verme aşamasında seçici davranmanızda yarar vardır.

Bkz. **Hazır E-ticaret Paketlerini Tercih Etmeniz için 5 Neden

Online Satış Sitesi Kurulumu için Paket Nasıl Seçilir?

İnternet satış sitesi kurma amacıyla e-ticaret paketi seçerken öncelikle paketteki site tasarımları anlaşılır ve sade bir yapıda olmalıdır. Alacağınız site hizmeti mutlaka mobil uyumu desteklemelidir. Çünkü günümüzde pek çok kişi alışverişlerini akıllı telefonları aracılığıyla yapmaktadır.

E-Ticaret Sitesi Kurmak

 

Kurulum için olmazsa olmazlarınızdan biri SEO’dur. Alacağınız paket sayesinde siteniz için arama motoru optimizasyonunu yapabilir ve mağazanızı öncelikli hale getirebilirsiniz. İnternet sitesi kurmak istiyorum dediğinizde hemen SEO çalışmaları ile ilgili bilgi almaya başlamalısınız. Bu durum daha fazla kişiye ulaşmanız açısından büyük öneme sahiptir.

Alacağınız paketler size online satış sitesi kurma maliyeti açısından da avantaj sağlayacaktır. Paketlerin kaliteli içeriklere sahip olması ve fiyatların kampanyalı olarak belirlenmesi kurulum maliyetinizi minimum seviyede tutacaktır.

Satın alacağınız pakette bunların yanı sıra ücretsiz kurulum ve tasarım temaları, sınırsız web alanı, trafik ve ziyaretçi, ücretsiz SSL sertifikası gibi ekstra özellikler de yer almalıdır. Bu özelliklerin sayısı isteğinize bağlı olarak arttırılabilir. İlave her bir özellik sitenizin daha verimli ve etkili olmasını sağlar. Online satış web sitesi nasıl kurulur diye baktığınızda bunun pek çok örneğine rastlayabilirsiniz.  

Bkz. **Organik Trafik Takibine Yardımcı 3 SEO Taktiği |Bölüm 1

Bkz. **E-Ticaret Siteleri için Teknik SEO Önerileri

Ücretsiz Online Satış Sitesi Kurulumu

Online satış sitesi kurmak ücretsiz olduğunda süreci kendiniz için hem maddi hem de manevi yönden daha avantajlı hale getirebilirsiniz. Bu hizmet firmalar tarafından demo uygulaması olarak sunulmakta ve içerisinde mağaza için gerekli olan tüm özellikler yer almaktadır. Online satış sitesi kurmak kaç para diye merak ettiğinizde bu demoyu kullanarak maliyetlerinizi daha net görebilirsiniz.

Online satış sitesi kurmak için gerekenler satışa sunacağınız ürün ve hizmetin türüne göre değişebilir. Temel kurulum ihtiyaçları sabit olsa da ürün sayınızın fazla olması kurulum için daha fazla zaman ayırmanızı gerektirebilir. Bu nedenle alışveriş sitesi kurmak istiyorum diye düşünüyorsanız öncelikle hangi ürünü ya da hizmeti seçeceğinize karar vermelisiniz. İlerleyen süreçte sitede uzun zaman harcayacağınızda sıkılmayacağınız ve ilgi alanınıza giren ürünler olmasına dikkat etmelisiniz. Bu durum ücretsiz online satış sitesi kurmak istediğinizde de geçerli olacaktır. Tek fark bu kurulumda adınız, soyadınız, mağaza adınız gibi bilgilerle oluşturduğunuz kayıt sonucunda herhangi bir ödeme yapmıyor olmanızdır.

E-ticaret sitenizi kurduktan sonra işinize yarayacak ücretsiz araçlar için ilgili makalelere göz atın:

**Anahtar Kelime Araştırması Yapmak için 5 Ücretsiz Araç

**En İyi ve Ücretsiz Stok Video Siteleri

**Ücretsiz Grafik Tasarımı ve Fotoğraf Düzenleme Aracı: CANVA

**E-Ticaret Temaları Nasıl Seçilmeli? | E-Ticaret Teması Ücretsiz Alınabilir mi?

**Yeni İşletme Sahipleri ve Girişimciler için 8 Ücretsiz Basit SEO Aracı

**E-Ticaret Siteleri için Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

**E-Ticaret Sitesi Ücretsiz Pazarlama Nasıl Yapılır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X